Fiskgryta med saffransaioli och baguette
Låt denna färg- och smakstarka gryta dukas fram till bordet. Den blir matig tack vare potatis, morötter och torskrygg, och som grädden på moset; musslor! En liten brödbit till är given, och likaså saffransaiolin som blir en gyllene klick på tallriken.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2021
Ingredienser
4 portioner
Fiskgryta
1 gul lök
3 morötter
1 bakpotatis (à ca 300 g)
1 msk rapsolja
1 vitlöksklyfta
500 g passerade tomater
5 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
ca 300 g torskrygg
1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
1 förp fryst blåmusselkött (à 200 g)
Bröd
1 bake off surdegsbaguette (à 250 g)
Aioli
1 1/2 dl majonnäs
1 förp saffran (à 1/2 g)
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2693 KJ / 642 kCal
Fett31 g
Salt4 g
Kolhydrater60 g
Protein26 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Bra recept som grund men kryddor behövs! Kompletterade med tomatpuré, fänkål, mer vitlök o fond, salt o peppar, sambal oelek. Jag bytte ut aioli mot fettfri grekisk yoghurt som jag smaksatte med saffran.
Susanne
2024-01-08Mycket god! Brukar dock lägga till lite fänkål, tomatpuré och en skvätt vitvinsvinäger. Funkar fint med färdigköpt vanlig vitlöksaioli.
Linda
2022-02-02Rekommenderar 2 fiskbuljongtärningar, tomatpuré och en halv röd peppar i soppan. Vi tog även en vitlöksklyfta i aiolin. Toppengott!
Sandra
2021-12-18