Fiskgryta med saffransaioli och baguette

16
6 Klimatsmart
Fiskgryta med saffransaioli och baguette

Låt denna färg- och smakstarka gryta dukas fram till bordet. Den blir matig tack vare potatis, morötter och torskrygg, och som grädden på moset; musslor! En liten brödbit till är given, och likaså saffransaiolin som blir en gyllene klick på tallriken.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2020

Fiskgryta med saffransaioli och baguette

Ingredienser

4 portioner

Fiskgryta

1
gul lök
3
morötter
1
bakpotatis (à ca 300 g)
1 msk
rapsolja
1
vitlöksklyfta
500 g
passerade tomater
5 dl
vatten
1
fiskbuljongtärning
350 g
torskrygg
1/2
förp färsk gräslök (à 20 g)
1
förp fryst blåmusselkött (à 200 g)

Bröd

1
bake off surdegsbaguette (à 250 g)

Aioli

1 1/2 dl
majonnäs
1
förp saffran (à 1/2 g)
-
salt
-
peppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen, brödet och majonnäsen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Ann-mari

12/25/2020

Ungstek lax

Irina

12/20/2020

Supergott med lite mer kryddning, och vitlök i aiolin.

Anne

12/16/2020

Grytan blev riktigt bra. Dock behövdes det lite tomatpuré och mer salt och peppar.

Näringsvärde per portion

Energi 2710 KJ / 646 kCal
Fett 31 g
Salt 3.5 g
Kolhydrater 60 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept