Passerad fisksoppa med fänkål och tomat
Smakrik slät fisksoppa som du naturligtvis kan äta direkt när den är klar, men den här fisksoppan passar också jättebra att ha med i en matlåda. Enkel att värma och äta med t ex bröd och aioli.
Ingredienser
4 portioner
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
3 morötter (à ca 100 g)
2 fänkål (à ca 250 g)
3 msk smör eller olja
2 fiskbuljongtärningar
1 tsk torkad timjan
1 krm chiliflakes
10 dl vatten
500 g passerade tomater
1 förp saffran (à 1/2 g)
400 g fryst fisk (t ex torsk)
salt
peppar
Serveringsförslag
råa finstrimlade sockerärtor
aioli
bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan serveringsförslag.
Energi1194 KJ / 284 kCal
Fett11 g
Salt3.6 g
Kolhydrater18 g
Protein25 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag mixade och det blev väldigt gott.
Björn
2024-07-31Jättegod. Mixade inte.
Margareta
2023-10-21Ska verkligen fisken också mixas? Skippade det och la i efter. Aioli lyfte soppan. Trevligt med sockerärtskrisp.
Maria
2023-10-20Hej Maria! Ja i detta recept ska allt passeras/mixas men det går givetvis bra att mixa soppan innan man lägger i fisken om man vill ha fisken hel eller inte mixa soppan alls. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-10-24