Fiskgryta med saffran och krutonger
En fiskgryta är perfekt när vädret är kyligare. Med smaker från saffran, rödlök, crème fraiche och en pastasås innehållande vitlök kommer fisken verkligen till sin rätt. För att balansera upp smakerna serveras kokt potatis till detta, och små brödkrutonger för extra krispighet.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2019
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 rödlök
3 morötter
1 msk olja
1/2 g saffran
390 g pastasås med vitlök
1 dl vatten
2 dl crème fraiche
1 fiskbuljongtärning
600 g alaska pollock
salt
peppar
120 g krutonger
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3213 KJ / 767 kCal
Fett31 g
Salt3.3 g
Kolhydrater78 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegod och krämig gryta. Lätt och snabb att göra. Den kommer jag att laga igen.
Pernilla
2022-01-04En god vardagsrätt som passade hela familjen och ganska enkel att göra. Görs gärna flera gånger!
Katrine
2021-12-20Fantastiskt gott och enkelt. Godare nästan dagen efter!
Susanne
2021-12-05