Fiskgryta med saffran och krutonger

10
0
Fiskgryta med saffran och krutonger

En fiskgryta är perfekt när vädret är kyligare. Med smaker från saffran, rödlök, crème fraiche och en pastasås innehållande vitlök kommer fisken verkligen till sin rätt. För att balansera upp smakerna serveras kokt potatis till detta, och små brödkrutonger för extra krispighet.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2019

Fiskgryta med saffran och krutonger

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
1
rödlök
3
morötter
1 msk
olja
1/2 g
saffran
390 g
pastasås med vitlök
1 dl
vatten
2 dl
crème fraiche
1
fiskbuljongtärning
600 g
alaska pollock
-
salt
-
peppar
120 g
krutonger

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria krutonger.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3213 KJ / 767 kCal
Fett 31 g
Salt 3.3 g
Kolhydrater 78 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept