UNDER 45 MIN | Medel

Fiskgryta med saffran och krutonger

En fiskgryta är perfekt när vädret är kyligare. Med smaker från saffran, rödlök, crème fraiche och en pastasås innehållande vitlök kommer fisken verkligen till sin rätt. För att balansera upp smakerna serveras kokt potatis till detta, och små brödkrutonger för extra krispighet.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 44, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken.
  2. Koka potatisen.
  3. Skala och hacka löken och skär morötterna i tärningar. Fräs morötter och lök i oljan i en vid gryta eller kastrull med lock. Tillsätt saffran när löken börjar få färg.
  4. Rör i pastasåsen, vattnet och crème fraichen. Smula i buljongtärningen och låt sjuda i 2 minuter.
  5. Skär fisken i tärningar. Lägg fisktärningarna i grytan och sjud under lock ca 8 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera fiskgrytan med potatis och krutonger.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria krutonger.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 1 rödlök
  • 3 morötter
  • 1 msk olja
  • 1/2 g saffran
  • 390 g pastasås med vitlök
  • 1 dl vatten
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 600 g alaska pollock
  • salt
  • peppar
  • 120 g krutonger

Näringsvärde
Per portion

Energi 3213 kJ / 767 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept