Fiskgratäng med lax och torsk
Denna fiskgratäng med lax och torsk är en perfekt vardagsmiddag! Det är en enkel fiskgratäng med crème fraiche som innehåller bland annat rotfruktsstomp, torsk, lax, sojabönor och körsbärstomater. Gratängen toppas med persilja och parmesan.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2018
Ingredienser
För alla
Kontrollera noga innehållet i rotfruktsstompet.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche och parmesanost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör undvika ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Tog mixade bönor i konserv istället för frysta sojabönor, fryst lax och fryst torsk (dock tinad) och skar i bitar ist för färdig frysta fisktärningar och stark ajvar istället för mild ajvar. Maten blev tyvärr lite vattnig/blaskig och då jag gjorde en större portion på 8p, så räckte tillagningstiden inte då fisken fortfarande var rå (och då var den tinad). Maten var dock supergod, tänker prova denna igen med lite förändringar, skulle dock även lägga till mer créme fraiche - röra då det enligt familjen var lite för lite
Hanna
2022-04-05Riktigt dåligt. Prova inte!
Anna
2020-02-20Hej Anna! Tack för din kommentar. Du får gärna återkoppla med vad det var som du inte gillade med receptet? Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-02-21Hej! Ska man lägga allt fryst i mitten i början? Blir det inte väldigt vattningt och blaskigt sen så?
Emilia
2019-10-14Hej Emilia! Ja, du kan lägga allt fryst i mitten i början utan att det blir vattnigt. Smaklig spis! Hälsningar Elina
Redaktionen
2019-10-14