Fiskgratäng med lax och torsk

Denna fiskgratäng med lax och torsk är en perfekt vardagsmiddag! Det är en enkel fiskgratäng med crème fraiche som innehåller bland annat rotfruktsstomp, torsk, lax, sojabönor och körsbärstomater. Gratängen toppas med persilja och parmesan.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2018

Ingredienser
4 portioner
1/2 förp frysta sojabönor (à 250 g)
65 g babyspenat
250 g körsbärstomater
1 förp frysta torsk- och laxtärningar (à 300 g)
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1/3 sats färdigt stomp av rotfrukter (se länk i text)
2 dl crème fraiche
1 dl ajvar relish
1 dl finriven parmesan
2 msk hackad persilja
Gör så här
Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
00:25:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2151 KJ / 513 kCal
Fett31 g
Salt2.8 g
Kolhydrater28 g
Protein26 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Riktigt gott! Vi hade inte ajvar relish hemma så vi tog lite Sambal oelek stället.
Ulla-märta
2025-03-17Tog mixade bönor i konserv istället för frysta sojabönor, fryst lax och fryst torsk (dock tinad) och skar i bitar ist för färdig frysta fisktärningar och stark ajvar istället för mild ajvar. Maten blev tyvärr lite vattnig/blaskig och då jag gjorde en större portion på 8p, så räckte tillagningstiden inte då fisken fortfarande var rå (och då var den tinad). Maten var dock supergod, tänker prova denna igen med lite förändringar, skulle dock även lägga till mer créme fraiche - röra då det enligt familjen var lite för lite
Hanna
2022-04-05Riktigt dåligt. Prova inte!
Anna
2020-02-20Hej Anna! Tack för din kommentar. Du får gärna återkoppla med vad det var som du inte gillade med receptet? Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-02-21