UNDER 45 MIN | Enkel

Fiskgratäng med lax och torsk

Denna fiskgratäng med lax och torsk är en perfekt vardagsmiddag! Det är en enkel fiskgratäng med crème fraiche som innehåller bland annat rotfruktsstomp, torsk, lax, sojabönor och körsbärstomater. Gratängen toppas med persilja och parmesan.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Lägg sojabönor, spenat, tomater och fisken i mitten på en smord ugnsform. Krydda med salt och peppar.
  3. Klicka Rotfruktsstompet runt om längs kanterna.
  4. Rör ihop crème fraiche och ajvar och häll över fisken och grönsakerna. Strö över parmesan.
  5. Ställ in i mitten av ugnen ca 25 minuter, tills fisken är klar. Täck ev med aluminiumfolie mot slutet. Toppa med persilja.

För alla

Kontrollera noga innehållet i rotfruktsstompet.
Fri från gluten.
Gör latkosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche och parmesanost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör undvika ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 förp frysta sojabönor (à 250 g)
  • 65 g babyspenat
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 förp frysta torsk- och laxtärningar (à 300 g)
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1/3 sats färdigt stomp av rotfrukter (se länk i text)
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl ajvar relish
  • 1 dl finriven parmesanost
  • 2 msk hackad persilja

Näringsvärde
Per portion

Energi 2151 kJ / 513 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept