Fiskgratäng med lax och torsk

14
3
Fiskgratäng med lax och torsk

Denna fiskgratäng med lax och torsk är en perfekt vardagsmiddag! Det är en enkel fiskgratäng med crème fraiche som innehåller bland annat rotfruktsstomp, torsk, lax, sojabönor och körsbärstomater. Gratängen toppas med persilja och parmesan.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2018

Fiskgratäng med lax och torsk

Ingredienser

4 portioner
1/2 förp frysta sojabönor (à 250 g)
65 g babyspenat
250 g körsbärstomater
1 förp frysta torsk- och laxtärningar (à 300 g)
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1/3 sats färdigt stomp av rotfrukter (se länk i text)
2 dl crème fraiche
1 dl ajvar relish
1 dl finriven parmesan
2 msk hackad persilja

För alla

Kontrollera noga innehållet i rotfruktsstompet.
Fri från gluten.
Gör latkosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche och parmesanost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör undvika ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Hanna

2022-04-05

Tog mixade bönor i konserv istället för frysta sojabönor, fryst lax och fryst torsk (dock tinad) och skar i bitar ist för färdig frysta fisktärningar och stark ajvar istället för mild ajvar. Maten blev tyvärr lite vattnig/blaskig och då jag gjorde en större portion på 8p, så räckte tillagningstiden inte då fisken fortfarande var rå (och då var den tinad). Maten var dock supergod, tänker prova denna igen med lite förändringar, skulle dock även lägga till mer créme fraiche - röra då det enligt familjen var lite för lite

Anna

2020-02-20

Riktigt dåligt. Prova inte!

Redaktionen ICAse

2020-02-21

Hej Anna! Tack för din kommentar. Du får gärna återkoppla med vad det var som du inte gillade med receptet? Hälsningar Ulrika

Emilia

2019-10-14

Hej! Ska man lägga allt fryst i mitten i början? Blir det inte väldigt vattningt och blaskigt sen så?

Redaktionen ICAse

2019-10-14

Hej Emilia! Ja, du kan lägga allt fryst i mitten i början utan att det blir vattnigt. Smaklig spis! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 2151 KJ / 513 kCal
Fett 31 g
Salt 2.8 g
Kolhydrater 28 g
Protein 26 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden