Fiskgratäng med lax och torsk

Betyg 3.3 av 5.
19 personer har röstat
3
Fiskgratäng med lax och torsk

Denna fiskgratäng med lax och torsk är en perfekt vardagsmiddag! Det är en enkel fiskgratäng med crème fraiche som innehåller bland annat rotfruktsstomp, torsk, lax, sojabönor och körsbärstomater. Gratängen toppas med persilja och parmesan.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2018

Fiskgratäng med lax och torsk

Ingredienser

4 portioner
1/2   förp frysta sojabönor (à 250 g)
65 g  babyspenat
250 g  körsbärstomater
1   förp frysta torsk- och laxtärningar (à 300 g)
1/2 tsk  salt
2 krm  svartpeppar
1/3   sats färdigt stomp av rotfrukter (se länk i text)
2 dl  crème fraiche
1 dl  ajvar relish
1 dl  finriven parmesan
2 msk  hackad persilja

För alla

Kontrollera noga innehållet i rotfruktsstompet.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche och parmesanost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör undvika ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
19 personer har röstat

Kommentarer

Tog mixade bönor i konserv istället för frysta sojabönor, fryst lax och fryst torsk (dock tinad) och skar i bitar ist för färdig frysta fisktärningar och stark ajvar istället för mild ajvar. Maten blev tyvärr lite vattnig/blaskig och då jag gjorde en större portion på 8p, så räckte tillagningstiden inte då fisken fortfarande var rå (och då var den tinad). Maten var dock supergod, tänker prova denna igen med lite förändringar, skulle dock även lägga till mer créme fraiche - röra då det enligt familjen var lite för lite

Hanna

2022-04-05

Riktigt dåligt. Prova inte!

Anna

2020-02-20

Hej Anna! Tack för din kommentar. Du får gärna återkoppla med vad det var som du inte gillade med receptet? Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2020-02-21

Hej! Ska man lägga allt fryst i mitten i början? Blir det inte väldigt vattningt och blaskigt sen så?

Emilia

2019-10-14

Hej Emilia! Ja, du kan lägga allt fryst i mitten i början utan att det blir vattnigt. Smaklig spis! Hälsningar Elina

Redaktionen

2019-10-14

Näringsvärde per portion

Energi2151 KJ / 513 kCal
Fett31 g
Salt2.8 g
Kolhydrater28 g
Protein26 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Enkel fiskgratäng
Betyg 2.6 av 5.
65 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grön fiskgratäng
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Snabb fiskgratäng med ajvar och parmesankrisp
Betyg 3.6 av 5.
77 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Fisk med röd curry och ris
Betyg 3.6 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gyllene fiskgratäng med rotfruktsmos
Betyg 4.4 av 5.
34 personer har röstat
Under 60 min att tillaga