Gyllene fiskgratäng med rotfruktsmos

28
0
Gyllene fiskgratäng med rotfruktsmos

Byt potatismos mot ett mer färgglatt och smakrikt rotfruktsmos nästa gång du blir sugen på fiskgratäng! Extra smidigt blir det med frysta lax- och torsktärningar. Kombinera med spenat, smaksatt crème fraiche och ett krispigt täcke av det asiatiska ströbrödet panko.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2016

Gyllene fiskgratäng med rotfruktsmos

Ingredienser

4 portioner
ca 8 dl
rotfruktsmos (se länk under steg 3)
300 g
frysta torsk- och laxtärningar
65 g
babyspenat
2 dl
smaksatt crème fraiche (t ex paprika & chili)
1/2 dl
panko (japansk ströbröd)
2 msk
hackad persilja
2 msk
rapsolja
2 krm
salt
2 krm
svartpeppar

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: ersätt panko med krossade glutenfria cornflakes eller glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche. Kontrollera noggrannt innehållet i rotfruktmoset.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche eller Sour Supreme (innehåller soja) och smaksätt den med paprika- och chilipulver. Kontrollera noggrannt innehålelt i rotfruktmoset.

Näringsberäkning inkl. rotfruktsmos.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

28

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2433 KJ / 581 kCal
Fett 38 g
Salt 2 g
Kolhydrater 37 g
Protein 20 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept