Gyllene fiskgratäng med rotfruktsmos
Byt potatismos mot ett mer färgglatt och smakrikt rotfruktsmos nästa gång du blir sugen på fiskgratäng! Extra smidigt blir det med frysta lax- och torsktärningar. Kombinera med spenat, smaksatt crème fraiche och ett krispigt täcke av det asiatiska ströbrödet panko.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2016
Ingredienser
4 portioner
ca 8 dl rotfruktsmos (se länk under steg 3)
300 g frysta torsk- och laxtärningar
65 g babyspenat
2 dl smaksatt crème fraiche (t ex paprika & chili)
1/2 dl panko (japansk ströbröd)
2 msk hackad persilja
2 msk rapsolja
2 krm salt
2 krm svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkning inkl. rotfruktsmos.
Energi2433 KJ / 581 kCal
Fett38 g
Salt2 g
Kolhydrater37 g
Protein20 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer