Gyllene fiskgratäng med rotfruktsmos

Betyg 4.4 av 5.
34 personer har röstat
0
Gyllene fiskgratäng med rotfruktsmos

Byt potatismos mot ett mer färgglatt och smakrikt rotfruktsmos nästa gång du blir sugen på fiskgratäng! Extra smidigt blir det med frysta lax- och torsktärningar. Kombinera med spenat, smaksatt crème fraiche och ett krispigt täcke av det asiatiska ströbrödet panko.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2016

Gyllene fiskgratäng med rotfruktsmos

Ingredienser

4 portioner
ca 8 dl rotfruktsmos (se länk under steg 3)
300 g frysta torsk- och laxtärningar
65 g babyspenat
2 dl smaksatt crème fraiche (t ex paprika & chili)
1/2 dl panko (japansk ströbröd)
2 msk hackad persilja
2 msk rapsolja
2 krm salt
2 krm svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
34 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Näringsberäkning inkl. rotfruktsmos.
Energi2433 KJ / 581 kCal
Fett38 g
Salt2 g
Kolhydrater37 g
Protein20 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Grön fiskgratäng
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Enkel fiskgratäng
Betyg 2.6 av 5.
65 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fiskgratäng med lax och torsk
Betyg 3.3 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Laxburgare på grillen
Betyg 3.1 av 5.
39 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fisk med röd curry och ris
Betyg 3.6 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Laxburgare med klyftpotatis och morots- och currysallad
Betyg 3.6 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga