Ta genvägen över frysta fisktärningar nästa gång du lagar fiskgratäng. Toppa med paprikaröran ajvar relish blandad med crème fraiche och strö över persilja, brödsmul och parmesan. Turbosnabbt och supergott!
Ett recept från:
Buffé
nr 11,
2013
Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och matfett. Kontrollera brödet.
Gör äggfri: kontrollera brödet. Känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsämnet E1105 lysozym, eller svensk hårdost.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Kontrollera brödet. Välj mjölkfritt ost- och matfettsalternativ.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Nalleli
2021-04-25Så enkelt att laga och så gott. Även småbarn gillar den!
Emelie
2018-03-15Är det meningen att man ska tina fisken innan man lägger den i formen? Det har inte jag gjort så nu har den snart varit i ugnen 1 timme! Hoppas den är klar när jag tar ut den ur ugnen....
Redaktionen ICAse
2018-03-19Hej Emelie! Nej tanken är att fisken är fryst när man lägger ner den i formen. Ugnar kan variera i värme men det låter märkligt att det tagit så lång tid att få fisken klar. Hoppas det smakade bra när du äntligen fick din middag. Hälsningar Ulrika
Marie
2016-10-20Jättegott, enkelt och snabbt. Tog enbart torsk och stark ajvar.