Snabb fiskgratäng med ajvar och parmesankrisp
Ta genvägen över frysta fisktärningar nästa gång du lagar fiskgratäng. Toppa med paprikaröran ajvar relish blandad med crème fraiche och strö över persilja, brödsmul och parmesan. Turbosnabbt och supergott!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2013
Ingredienser
4 portioner
2 påsar frysta fisktärningar av lax och torsk (à 300 g)
4 krm salt
3 dl crème fraiche
2 dl mild ajvar relish
1 krm peppar
3 skivor vitt bröd
2 dl finriven parmesan
2 dl hackad persilja
smör till formen
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och matfett. Kontrollera brödet.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Kontrollera brödet. Välj mjölkfritt ost- och matfettsalternativ.
Gör äggfri: kontrollera brödet. Känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsämnet E1105 lysozym, eller svensk hårdost.
Gör så här
Tips
Tillaga färska bönor eller broccolibuketter i mikron. Lägg i en täckt skål med en matsked vatten och kör ca tre minuter. Grönsakerna blir fint ångkokta och du slipper ha trångt på spisen. Droppa över lite god olivolja och strö på flingsalt. Perfekt som grönt sällskap till gratängen!
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Supergott!
Sara
2023-04-18Så enkelt att laga och så gott. Även småbarn gillar den!
Nalleli
2021-04-25Är det meningen att man ska tina fisken innan man lägger den i formen? Det har inte jag gjort så nu har den snart varit i ugnen 1 timme! Hoppas den är klar när jag tar ut den ur ugnen....
Emelie
2018-03-15Hej Emelie! Nej tanken är att fisken är fryst när man lägger ner den i formen. Ugnar kan variera i värme men det låter märkligt att det tagit så lång tid att få fisken klar. Hoppas det smakade bra när du äntligen fick din middag. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2018-03-19