Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Enkel fiskgratäng

Försöker du få in mer fisk i vardagen? Här är ett ypperligt snabbt, enkelt och smarrigt recept på hemlagad fiskgratäng. In i ugnen med tärnad torsk och lax, crème fraiche och tomater. Servera tillsammans med en saftig sallad av gurk- och tomattärningar. Servera det hela med kokt potatis, voila!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 46, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken.
  2. Sätt ugnen på 200˚C.
  3. Koka potatisen i saltat vatten.
  4. Lägg fisken i en ugnssäker form, salta och peppra. Klicka över crème fraichen. Skär hälften av tomaterna i skivor och lägg på dem. Sätt in formen mitt i ugnen ca 20 minuter.
  5. Skär resten av tomaterna i tärningar. Skala och tärna gurkan.
  6. Servera fisken med potatisen och tomaterna och gurkan.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) med egen smaksättning.
Gör laktosfri: byt till laktosfri crème fraiche.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g torsk- och laxtärningar
  • 900 g potatis
  • salt och peppar
  • 4 tomater
  • 2 dl crème fraiche senap/vitt vin/schalottenlök
  • 1/2 gurka
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2347 kJ / 560 kCal