Fisk med röd curry och ris
Fisk med röd curry och ris är en mustig gryträtt med indiska toner. Härliga råvaror som lax och torsk samt smaksättare som röd curry grytbas, bidrar till en matig och smakrik gryta med lite sting! Nykokt ris och skivade morötter gör att ingen går hungrig från bordet och soppan serveras med hackad gräslök för ytterligare smak.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2013
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
2 morötter
490 g röd curry grytbas
2 dl vatten
20 g gräslök
600 g torsk- och laxtärningar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2439 KJ / 581 kCal
Fett22.5 g
Kolhydrater58.9 g
Protein33.4 g
Kommentarer
Kan ni inte komma med alternativ om man vill göra egen kryddmix/sås istället för grytbas. Vad ska man ha i?
Linda
2024-06-13Hej Linda! Du kan istället prova det här receptet: https://www.ica.se/recept/fisksoppa-med-rod-curry-och-lime-729479/ Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-06-14Vadå grytbas? Jag vill krydda själv utan prefabricerat. Ja, jag vet det tar tid men det smakar godare utan alla E:na.
Thorsten
2014-08-02Supergod. Jag hade lite extra röd currypasta i vilket gjorde den extra "het".
Inger
2013-08-16