Festkotletter från ugnen
Festkotletter från ugnen är ett festligt och lättlagat middagsalternativ. Fläskkotletterna täcks av en smakrik röra bestående av bland annat ägg, persilja, ost och morötter. Servera bakade potatishalvor och sallad till festkotletterna.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2001
Ingredienser
4 portioner
4 fläskkotletter
1 msk olja
salt
peppar
2 morötter
1 liten gul lök
1/2 knippe persilja
2 dl ost (vällagrad, gärna mager variant)
2 tsk fransk senap
2 äggulor
1 krm svartpeppar
Till servering
bakade potatishalvor
blandad sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gjorde potatisgratäng till istället och även en sås. Annars var röran god, men något mycket smak av den franska senapen. Nästa gång ska jag minska på den och även prova att riva morötterna. Annars var det gott.
Katarina
2007-12-31Ska bjuda på middag, hoppas det lyckas!!!
Helene
2006-01-12Läckert - men lade kotletterna på en bädd av klyftpotatis med lite tunnare bitar av morot. Fick vara en stund i ungnen innan jag la på kotletterna !
Rolf
2005-11-24