Ost- och sparristäckt kotlett | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ost- och sparristäckt kotlett

Ost- och sparristäckt kotlett är ett lite festligare recept som smakar ljuvligt gott. De stekta fläskkotletterna täcks med sparris och ädelost och serveras sedan med tomater och klyftpotatis.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tillaga potatisen enligt förpackningens anvisning.
  2. Skär ett par snitt i kanten på kotletterna. Stek dem i matfettet ca 4 minuter per sida. Krydda med salt och peppar.
  3. Låt sparrisen rinna av och skär osten i 4 bitar (för 4 port).
  4. Lägg sparrisen på kotletterna och fördela osten ovanpå. Låt den smälta ner något över kotlett och sparris.
  5. Skölj och skiva tomaterna.
  6. Servera kotletterna med klyftpotatis och tomater samt bröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på brödet.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: byt ut osten mot sojabaserad ost och stek kotletterna i mjölkfritt margarin.

Tips

Klipp gärna rikligt med persilja över kotletterna när de serveras.

Gröna tipset: Mixa kikärter tillsammans med ägg, potatismjöl och salt. Stek biffar av smeten och täck med sparris och ost. Servera på samma sätt som ovan och du har en grön rätt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 påse djupfryst klyftpotatis (à 800 g)
  • 4 fläskkotletter (à ca 150 g)
  • 1 msk flytande margarin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 burkgrön sparris (à 330 g)
  • 100 g ädelost (max 30%)
  • 4 tomater
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2308 kJ / 551 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden