Ost- och sparristäckt kotlett
Ost- och sparristäckt kotlett är ett lite festligare recept som smakar ljuvligt gott. De stekta fläskkotletterna täcks med sparris och ädelost och serveras sedan med tomater och klyftpotatis.
Ingredienser
4 portioner
1 påse djupfryst klyftpotatis (à 800 g)
4 fläskkotletter (à ca 150 g)
1 msk flytande margarin
1 tsk salt
1 krm peppar
1 burkgrön sparris (à 330 g)
100 g ädelost (max 30%)
4 tomater
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på brödet.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: byt ut osten mot sojabaserad ost och stek kotletterna i mjölkfritt margarin.
Gör så här
Tips
Klipp gärna rikligt med persilja över kotletterna när de serveras.
Gröna tipset: Mixa kikärter tillsammans med ägg, potatismjöl och salt. Stek biffar av smeten och täck med sparris och ost. Servera på samma sätt som ovan och du har en grön rätt.
Gröna tipset: Mixa kikärter tillsammans med ägg, potatismjöl och salt. Stek biffar av smeten och täck med sparris och ost. Servera på samma sätt som ovan och du har en grön rätt.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2308 KJ / 551 kCal
Fett0 g
Kommentar
Jättelätt att göra, men jag tog ofrusen potatis och färsk sparris istället.
Mariann
2005-04-25