Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Festkotlett med bearnaisesmör

Festkotlett med bearnaisesmör är ett festligt och gott alternativ till bjudningen. De stekta fläskkotletterna får en härlig smak av krämigt smör med bearnaisesmak. Servera festkotletterna med bearnaisesmöret och potatiskroketter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tillaga potatiskroketterna enligt förpackningens anvisning.
  2. Blanda lättmargarinet med bearnaisesåspulvret och gärna hackad gräslök. Ställ kallt så länge.
  3. Skär ett par snitt i kanten på kotletterna. Stek kotletterna i flytande margarin ca 4 minuter per sida. Krydda med salt och grovmald svartpeppar.
  4. Skölj och halvera tomaterna. Låt tomathalvorna steka med någon min bredvid kotletterna. Servera festkotletterna toppade med bearnaisesmöret och med potatiskroketter, tomathalvor, blandad sallad och bröd.

För alla

Gör mjölkfri: ersätt lättmargarinet med mjölkfritt margarin som smaksätts med 1 äggula, lite vinäger och dragon (för 4 port). Stek kotletterna i olja i stället för flytande margarin.
Gör äggfri: smaksätt lättmargarin med vinäger och dragon och färga det gult med lite gurkmeja.

Tips

Gör i ordning smöret några timmar innan det ska ätas. Forma till en rulle och lägg i frysen så går det sen lätt att skära i fina skivor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 påse djupfrysta potatiskroketter (à 600 g)
  • 50 g lättmargarin (max 40%)
  • 1 påse pulver béarnaisesås (à 30 g)
  • 3 msk gräslök
  • 4 fläskkotletter (à ca 150 g)
  • 1 msk flytande margarin
  • 1 tsk salt
  • 2 krm grovmald svartpeppar
  • 4 tomater
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2517 kJ / 603 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB