Festkotlett med bearnaisesmör
Festkotlett med bearnaisesmör är ett festligt och gott alternativ till bjudningen. De stekta fläskkotletterna får en härlig smak av krämigt smör med bearnaisesmak. Servera festkotletterna med bearnaisesmöret och potatiskroketter.
Ingredienser
4 portioner
1 påse djupfrysta potatiskroketter (à 600 g)
50 g lättmargarin (max 40%)
1 påse pulver béarnaisesås (à 30 g)
2 - 3 msk gräslök
4 fläskkotletter (à ca 150 g)
1 msk flytande margarin
1 tsk salt
1 - 2 krm grovmald svartpeppar
4 tomater
För alla
Gör mjölkfri: ersätt lättmargarinet med mjölkfritt margarin som smaksätts med 1 äggula, lite vinäger och dragon (för 4 port). Stek kotletterna i olja i stället för flytande margarin.
Gör äggfri: smaksätt lättmargarin med vinäger och dragon och färga det gult med lite gurkmeja.
Gör så här
Tips
Gör i ordning smöret några timmar innan det ska ätas. Forma till en rulle och lägg i frysen så går det sen lätt att skära i fina skivor.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2517 KJ / 603 kCal
Fett0 g
Kommentar
Tyckte inte om bearnaisesmöret. Hade kanske varit godare med sås.
Birgitta
2005-01-19