Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fläskkotletter med dragonstuvade morötter

Fläskkotletter med dragonstuvade morötter och potatis är ett lika enkelt som gott middagsrecept. I stuvningen blandar du syrlig crème fraiche med färsk dragon innan den serveras med de smörstekta kotletterna och potatisen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Receptet är avsett för 4 portioner.

  1. Skala eventuellt potatisen och koka den mjuk.
  2. Skala morötterna och skär dem i tunna skivor. Koka dem mjuka i 2 dl vatten med 1 tsk salt ca 5 min. Rör ner mini fraichen i kastrullen.
  3. Blanda maizenastärkelsen med lite kallt vatten. Rör ner redningen i morötterna och låt koka upp. Hacka dragonen och rör i. Smaka av med 2 krm socker och 1 krm mald vitpeppar.
  4. Skär ett par snitt i kanten på kotletterna. Stek dem i margarinet ca 4 min per sida. Krydda med salt och peppar.
  5. Servera kotletterna med de stuvade morötter, potatis, tomatklyftor och knäckebröd.

För alla

Byt ut mini fraichen mot havre- eller sojabaserad gräddprodukt och stek kotletterna i olja om du inte tål mjölkprotein eller laktos.

Tips

Byt ut den färska dragonen mot 1-2 tsk torkad om du inte får tag på färsk (för 4 port). Tillsätt då gärna lite hackad persilja för extra färg och smak.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 12 potatisar
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 4 morötter
  • 2 dl mini fraiche
  • 1 msk maizenastärkelse
  • 1/2 knippa färsk dragon
  • 4 fläskkotletter
  • 2 krm mald vitpeppar
  • 1 msk flytande margarin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2309 kJ / 552 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer