Helstekt kyckling med gräddsås, inlagd gurka och gelé

Betyg 4.6 av 5.
12 personer har röstat
0
Helstekt kyckling med gräddsås, inlagd gurka och gelé

I detta recept från 1950-talet serveras en helstekt kyckling på klassiskt vis tillsammans med svartvinbärsgelé och små, stekta kulpotatisar. En typisk svensk söndagsmiddag som visserligen tar sin lilla tid att laga, men är väl värd att vänta på.

Helstekt kyckling med gräddsås, inlagd gurka och gelé

Ingredienser

4 portioner

Kyckling

1   hel kyckling (1 kyckling motsvarar ca 1,3 kg)
salt och svartpeppar
5 dl  vatten
1   hönsbuljongtärning

Inlagd gurka

1/2 dl  ättika (12%)
1 dl  strösocker
1 1/2 dl  kallt vatten
1   gurka
1/2   kruka persilja

Gräddsås

3 dl  vispgrädde
2 tsk  svart vinbärsgelé
2 tsk  majsstärkelse

Till servering

Små förkokta och stekta kulpotatisar
kokta morötter
grönsallad
svart vinbärsgelé

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde. Stek potatisen i laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Stek potatisen i mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Slottsstek
Betyg 4.1 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Potatisbröd
Betyg 4.6 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Coeur de filét Provencale
Betyg 4.5 av 5.
68 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Avokado på flera sätt
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Blodpudding
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Wok
Betyg 4.1 av 5.
125 personer har röstat
Under 30 min att tillaga