Helstekt kyckling med gräddsås, inlagd gurka och gelé

8
0
Helstekt kyckling med gräddsås, inlagd gurka och gelé

I detta recept från 1950-talet serveras en helstekt kyckling på klassiskt vis tillsammans med svartvinbärsgelé och små, stekta kulpotatisar. En typisk svensk söndagsmiddag som visserligen tar sin lilla tid att laga, men är väl värd att vänta på.

Skriv ut
Helstekt kyckling med gräddsås, inlagd gurka och gelé

Ingredienser

4 portioner

Kyckling

1
hel kyckling (1 kyckling motsvarar ca 1,3 kg)
-
salt och svartpeppar
5 dl
vatten
1
hönsbuljongtärning

Inlagd gurka

1/2 dl
ättika (12%)
1 dl
strösocker
1 1/2 dl
kallt vatten
1
gurka
1/2
kruka persilja

Gräddsås

3 dl
vispgrädde
2 tsk
svart vinbärsgelé
2 tsk
majsstärkelse

Till servering

Små förkokta och stekta kulpotatisar
kokta morötter
grönsallad
svart vinbärsgelé

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde. Stek potatisen i laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Stek potatisen i mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Testa liknande recept