Helstekt kyckling med gräddsås, inlagd gurka och gelé

Betyg 4.6 av 5.13 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Helstekt kyckling med gräddsås, inlagd gurka och gelé

I detta recept från 1950-talet serveras en helstekt kyckling på klassiskt vis tillsammans med svartvinbärsgelé och små, stekta kulpotatisar. En typisk svensk söndagsmiddag som visserligen tar sin lilla tid att laga, men är väl värd att vänta på.

Helstekt kyckling med gräddsås, inlagd gurka och gelé

Ingredienser

4 portioner

Kyckling

1 hel kyckling (1 kyckling motsvarar ca 1,3 kg)
salt
svartpeppar
5 dl vatten
1 hönsbuljongtärning

Inlagd gurka

1/2 dl ättika (12%)
1 dl strösocker
1 1/2 dl kallt vatten
1 gurka
1/2 kruka persilja

Gräddsås

3 dl vispgrädde
2 tsk svart vinbärsgelé
2 tsk majsstärkelse

Till servering

Små förkokta och stekta kulpotatisar
kokta morötter
grönsallad
svart vinbärsgelé

Gör så här

00:20:00
01:00:00
00:10:00
00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.13 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Wok
Betyg 4.1 av 5.128 personer har röstat
Receptet har 8 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Omelettsufflé
Betyg 2.3 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Plättar på bovete med hemmagjord rabarbersylt
Betyg 4 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Gratinerade sardiner
Betyg 4.6 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Kalvstek med gräddsås och inlagd gurka
Betyg 4.2 av 5.51 personer har röstat
Receptet har 13 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Gös à la Mornay
Betyg 3.9 av 5.22 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad