Helstekt kyckling med gräddsås, inlagd gurka och gelé

Betyg 4.6 av 5.13 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Helstekt kyckling med gräddsås, inlagd gurka och gelé

I detta recept från 1950-talet serveras en helstekt kyckling på klassiskt vis tillsammans med svartvinbärsgelé och små, stekta kulpotatisar. En typisk svensk söndagsmiddag som visserligen tar sin lilla tid att laga, men är väl värd att vänta på.

Helstekt kyckling med gräddsås, inlagd gurka och gelé

Ingredienser

4 portioner

Kyckling

1 hel kyckling (1 kyckling motsvarar ca 1,3 kg)
salt
svartpeppar
5 dl vatten
1 hönsbuljongtärning

Inlagd gurka

1/2 dl ättika (12%)
1 dl strösocker
1 1/2 dl kallt vatten
1 gurka
1/2 kruka persilja

Gräddsås

3 dl vispgrädde
2 tsk svart vinbärsgelé
2 tsk majsstärkelse

Till servering

Små förkokta och stekta kulpotatisar
kokta morötter
grönsallad
svart vinbärsgelé

Gör så här

00:20:00
01:00:00
00:10:00
00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Testa liknande recept

Slottsstek
Betyg 4.2 av 5.28 personer har röstat
Receptet har 14 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Potatisbröd
Betyg 4.6 av 5.17 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Coeur de filét Provencale
Betyg 4.5 av 5.71 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Wok
Betyg 4.1 av 5.130 personer har röstat
Receptet har 8 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Omelettsufflé
Betyg 3 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Avokado på flera sätt
Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad