Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fläskfilé med ädelostsås, stekta päron och valnötter

Redan på receptnamnet hör du att det kommer smaka gott. Den salta fläskfilén får krämiga smaker av ädelostsåsen och de smörstekta päronen kan inte smaka bättre med sina söta toner. Toppa med knapriga valnötter och du har en fulländad varmrätt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Putsa och skär fläskfilén i ca 1 cm tjocka skivor. Bryn köttskivorna i matfettet, krydda med salt och peppar. Lägg köttet i en ugnssäker form, sätt formen mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills innertemperaturen är 72°C.
  3. Sås: Skala och finhacka löken. Fräs löken i matfettet, häll på buljong och matlagningsgrädde, koka sakta ca 10 minuter. Skär osten i tärningar och vispa ner i såsen. Mixa såsen.
  4. Skala, kärna ur och skär päronen i klyftor, stek dem i resten av matfettet i 2-3 minuter. Lägg i valnötterna i slutet.
  5. Till servering: Servera fläskfilén med ädelostsås, päron, valnötter och klyftpotatis.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde. Lite ost kan ev tålas.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g fläskfilé
  • 3 msk smör eller margarin
  • salt och svartpeppar
Sås
  • 1 lök
  • 3 dl hönsbuljong (vatten, tärning eller fond)
  • 1 dl matlagningsgrädde (15 %)
  • 140 g ädelost
Till servering
  • 2 fasta päron
  • 1 dl valnötter
  • klyftpotatis
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?