Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Klyftpotatis med skal

Detta recept på enkel klyftpotatis i ugn är en räddare i nöden. Perfekt som tillbehör till det mesta, vare sig det är kött, fisk eller vegetariskt. Med skalet kvar får potatisen extra krisp!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan. Klyftpotatis passar till det mesta som Lax i ugn med klyftpotatis, ratatouille och aioli eller Kikärtsbiffar med bulgur och het grönsakssås.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skär potatisen i klyftor. Sprid ut på en plåt och blanda med olja och salt.
  3. Rosta i mitten av ugnen ca 25 minuter, tills potatisen är mjuk och fått fin färg.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 kg potatis
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 471 kJ / 113 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer