Char siu, eller marinerat fläskkött med honungsglasyr, är en fläskrätt som du kan servera både varm och kall. Marinaden består av bland annat vitlök, hoisinsås, sherry och kryddor som du ger en fantastisk kulör med röd hushållsfärg.
Ett recept från:
Buffé
nr 10,
2006
Fri från mjölk och ägg.
Gör glutenfri: uteslut hoisinsåsen och ersätt den med samma mängd ostronsås.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Anna
2020-01-31Jag tror att det blivit en liten felskrivning i namnet på receptet!? Det heter char siu och om man vet det och letar recept kommer inte detta recept upp i sökningen.Ett tips är också att man kan använda i princip vilken styckdetalj som helst från gris och om man vill göra det lite extra jobbigt för sig själv, googla recept på hemgjord five spice och hoisinsås! Det bir så mycket godare!
Redaktionen ICAse
2020-02-03Hej Anna! Tack för din uppmärksamhet. Vi har nu uppdaterat receptnamnet. Hälsningar Ulrika