Char siu
Char siu, eller marinerat fläskkött med honungsglasyr, är en fläskrätt som du kan servera både varm och kall. Marinaden består av bland annat vitlök, hoisinsås, sherry och kryddor som du ger en fantastisk kulör med röd hushållsfärg.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2006
Ingredienser
4 portioner
ca 1 kg fläskkött (hel benfri kotlett)
honung till pensling
Marinad
1 bit ingefära (1 bit motsvarar storleken av en tumme)
4 - 5 vitlöksklyftor
2 msk hoisinsås
2 msk torr sherry
5 - 5 1/2 msk soja
4 msk socker
1 tsk kinesiska fem kryddor (se Tips nedan)
1/2 dl kycklingbuljong eller fond
1 tsk röd hushållsfärg
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Jag tror att det blivit en liten felskrivning i namnet på receptet!? Det heter char siu och om man vet det och letar recept kommer inte detta recept upp i sökningen.Ett tips är också att man kan använda i princip vilken styckdetalj som helst från gris och om man vill göra det lite extra jobbigt för sig själv, googla recept på hemgjord five spice och hoisinsås! Det bir så mycket godare!
Anna
2020-01-31Hej Anna! Tack för din uppmärksamhet. Vi har nu uppdaterat receptnamnet. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-02-03