Char siu

3
1
Char siu

Char siu, eller marinerat fläskkött med honungsglasyr, är en fläskrätt som du kan servera både varm och kall. Marinaden består av bland annat vitlök, hoisinsås, sherry och kryddor som du ger en fantastisk kulör med röd hushållsfärg.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2006

Char siu

Ingredienser

4 portioner
ca 1 kg fläskkött (hel benfri kotlett)
honung till pensling

Marinad

1 bit ingefära (1 bit motsvarar storleken av en tumme)
4 - 5 vitlöksklyftor
2 msk hoisinsås
2 msk torr sherry
5 - 5 1/2 msk soja
4 msk socker
1 tsk kinesiska fem kryddor (se Tips nedan)
1/2 dl kycklingbuljong eller fond
1 tsk röd hushållsfärg

För alla

Fri från mjölk och ägg.
Gör glutenfri: uteslut hoisinsåsen och ersätt den med samma mängd ostronsås.

Gör så här

Tips

Det grillade köttet kan serveras som såväl snacks som ingrediens i andra rätter. Det är perfekt för att förhöja smaken på stekt ris eller nudelsoppor.

Ett alternativ till "fem kryddor" är att blanda följande kryddor (pulver): 1 krm kanel + 1 krm nejlika + 1 krm stjärnanis + 1 krm chilipulver. Tipstexten är avsedd för 4 port.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Anna

2020-01-31

Jag tror att det blivit en liten felskrivning i namnet på receptet!? Det heter char siu och om man vet det och letar recept kommer inte detta recept upp i sökningen.Ett tips är också att man kan använda i princip vilken styckdetalj som helst från gris och om man vill göra det lite extra jobbigt för sig själv, googla recept på hemgjord five spice och hoisinsås! Det bir så mycket godare!

Redaktionen ICAse

2020-02-03

Hej Anna! Tack för din uppmärksamhet. Vi har nu uppdaterat receptnamnet. Hälsningar Ulrika