Char siu

Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
1
Char siu

Char siu, eller marinerat fläskkött med honungsglasyr, är en fläskrätt som du kan servera både varm och kall. Marinaden består av bland annat vitlök, hoisinsås, sherry och kryddor som du ger en fantastisk kulör med röd hushållsfärg.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2006

Char siu

Ingredienser

4 portioner
ca 1 kg fläskkött (hel benfri kotlett)
honung till pensling

Marinad

1 bit ingefära (1 bit motsvarar storleken av en tumme)
4 - 5 vitlöksklyftor
2 msk hoisinsås
2 msk torr sherry
5 - 5 1/2 msk soja
4 msk socker
1 tsk kinesiska fem kryddor (se Tips nedan)
1/2 dl kycklingbuljong eller fond
1 tsk röd hushållsfärg

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

Jag tror att det blivit en liten felskrivning i namnet på receptet!? Det heter char siu och om man vet det och letar recept kommer inte detta recept upp i sökningen.Ett tips är också att man kan använda i princip vilken styckdetalj som helst från gris och om man vill göra det lite extra jobbigt för sig själv, googla recept på hemgjord five spice och hoisinsås! Det bir så mycket godare!

Anna

2020-01-31

Hej Anna! Tack för din uppmärksamhet. Vi har nu uppdaterat receptnamnet. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2020-02-03

Testa liknande recept

Hui Guo Rou
Betyg 2.4 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Nudelsoppa med pak soi och tomat
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bläckfisk med salladslök
Betyg 2.4 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekta dumplings med fläskfärs och selleri
Betyg 3.2 av 5.
36 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Wontons
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Hakka-inspirerad saltkyckling
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga