Cevapcici med potatispuré och gräddsås
Svenska husmanssmaker i gott sällskap med ĆevapČiĆi, färsjärpar från Balkan. Potatispurén får smak av rivig pepparrot och syrlig yoghurt. Servera det ihop med en gräddsås med kalvfond och lagerblad och du har en riktig pangmiddag.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2017
Ingredienser
4 portioner
Potatis och pepparrotspuré
2 msk finriven pepparrot
1 dl naturell yoghurt (3 %)
500 g mjölig potatis
2 dl mjölk (3 %)
25 g smör
Gräddsås
1 gul lök
1 msk rapsolja
1 1/2 dl mjölk (3 %)
1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 msk kalvfond
1 lagerblad
1 msk äppelcidervinäger
salt
svartpeppar
Till servering
400 g tinade cevapcici
picklad lök (se länk under steg 6)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2632 KJ / 629 kCal
Fett44 g
Salt3.95 g
Kolhydrater34 g
Protein23 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer