Cevapcici med potatispuré och gräddsås

2
0
Cevapcici med potatispuré och gräddsås

Svenska husmanssmaker i gott sällskap med ĆevapČiĆi, färsjärpar från Balkan. Potatispurén får smak av rivig pepparrot och syrlig yoghurt. Servera det ihop med en gräddsås med kalvfond och lagerblad och du har en riktig pangmiddag.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2017

Cevapcici med potatispuré och gräddsås

Ingredienser

4 portioner

Potatis och pepparrotspuré

2 msk
finriven pepparrot
1 dl
naturell yoghurt (3 %)
500 g
mjölig potatis
2 dl
mjölk (3 %)
25 g
smör

Gräddsås

1
gul lök
1 msk
rapsolja
1 1/2 dl
mjölk (3 %)
1 1/2 dl
vispgrädde
1 1/2 msk
kalvfond
1
lagerblad
1 msk
äppelcidervinäger
-
salt och svartpeppar

Till servering

400 g
tinade cevapcici
-
picklad lök (se länk under steg 6)

För alla

Kontrollera noga innehållet i järparna och fonden. I övrigt fri från gluten och ägg.
Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av yoghurt, mjölk, smör och grädde.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2632 KJ / 629 kCal
Fett 44 g
Salt 3.95 g
Kolhydrater 34 g
Protein 23 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept