Cevapcici med potatispuré och gräddsås

Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
0
Cevapcici med potatispuré och gräddsås

Svenska husmanssmaker i gott sällskap med ĆevapČiĆi, färsjärpar från Balkan. Potatispurén får smak av rivig pepparrot och syrlig yoghurt. Servera det ihop med en gräddsås med kalvfond och lagerblad och du har en riktig pangmiddag.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2017

Cevapcici med potatispuré och gräddsås

Ingredienser

4 portioner

Potatis och pepparrotspuré

2 msk finriven pepparrot
1 dl naturell yoghurt (3 %)
500 g mjölig potatis
2 dl mjölk (3 %)
25 g smör

Gräddsås

1 gul lök
1 msk rapsolja
1 1/2 dl mjölk (3 %)
1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 msk kalvfond
1 lagerblad
1 msk äppelcidervinäger
salt
svartpeppar

Till servering

400 g tinade cevapcici
picklad lök (se länk under steg 6)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2632 KJ / 629 kCal
Fett44 g
Salt3.95 g
Kolhydrater34 g
Protein23 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Äkta cevapcici-streetfood
Betyg 4.3 av 5.
15 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kalops med smak av balkan
Betyg 3.4 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Variation på morot
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ryggbiff med rotselleripuré och vitlökssky
Betyg 3.9 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snabb rödbetssoppa med pepparrotscrème
Betyg 3.3 av 5.
81 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fläsksida med palsternacka, äpple & cidervinägersenapssky
Betyg 3.4 av 5.
48 personer har röstat
Över 60 min att tillaga