ÖVER 60 MIN | Enkel

Ölpicklad rödlök

Om du vill addera en extra smak till den picklade löken, häll i lite öl i lagen. Det tar udden av syran i lagen och ger en god karaktär. Ett tillbehör som passar till det mesta.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 3 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva rödlöken tunt. Koka upp vatten, socker och ättiksprit. Rör om.
  2. Tillsätt öl. Häll den varma lagen över löken. Låt stå i 2 timmar. Häll av lagen och servera.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri öl.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Ingredienser

Portioner: ca 3 dl
  • 2 rödlökar
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1/2 dl ättiksprit (12 %)
  • 1/2 dl ljust öl

Näringsvärde
Per portion

Energi 657 kJ / 157 kCal