Apelsinsås

Betyg 3.9 av 5.
66 personer har röstat
18
Apelsinsås

Det här receptet på ljuvlig apelsinsås är ett utsökt tillbehör till kyckling eller kött. Apelsinsåsen har en mycket trevlig och sötsyrlig smak som brukar uppskattas av de flesta!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2004

Apelsinsås

Ingredienser

4 portioner
skal och juice av 3 - 3 1/2   apelsiner
1 dl  socker
2 msk  vatten
2 msk  äppelcidervinäger
2 msk  soja alt konc kalvfond
1 1/2 msk  maizenaredning (mörk)
50 g  smör

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: byt kalvfonden mot mjölkfri köttbuljongtärning. Använd mjölkfritt margarin istället för smör och välj ren majsstärkelse (Maizena) utrörd i lite vatten istället för mörk maizenaredning.

Receptet har uppdaterats dec 2020.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
66 personer har röstat

Kommentarer

Mitt socker och vatten blir aldrig ljusbrunt? Allt börjar bara bubbla och kokar bort?

Stina

2023-12-30

Fantastisk god sås till anka. Använde kalvfond. Med lite chili i tänkbar till fetare typ av lammkorv.

Masa

2023-02-26

Så god sås!!! Mycket bra till anka.

Ulrica

2023-01-07

Testa liknande recept

Senapsmajo på burk
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Apelsinsallad i vinägrett
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Julig Salsa
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Julens pizzasallad
Betyg 2.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kålrots- och morotssallad med apelsin
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Apelsinglaserade morötter
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga