Apelsinsås
Det här receptet på ljuvlig apelsinsås är ett utsökt tillbehör till kyckling, anka eller kött. Apelsinsåsen har en mycket trevlig smak som brukar uppskattas av de flesta!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2004
Ingredienser
4 portioner
3 apelsiner (skal och saft av 2 apelsiner motsvarar ca 2 dl juice)
3/4 - 1 dl socker
2 msk vatten
2 msk äppelcidervinäger
2 msk konc kalvfond alt japansk soja
2 tsk majsstärkelse
50 g smör
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1010 KJ / 242 kCal
Fett11 g
Salt3.7 g
Kolhydrater33 g
Protein2 g
Kommentarer
Halvera mängden socker så blir det helt perfekt!
Gabriella
2024-04-25Mitt socker och vatten blir aldrig ljusbrunt? Allt börjar bara bubbla och kokar bort?
Stina
2023-12-30Fantastisk god sås till anka. Använde kalvfond. Med lite chili i tänkbar till fetare typ av lammkorv.
Masa
2023-02-26