Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Apelsinsås

Det här receptet på ljuvlig apelsinsås är ett utsökt tillbehör till kyckling eller kött. Apelsinsåsen har en mycket trevlig och sötsyrlig smak som brukar uppskattas av de flesta!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj apelsinerna noga i ljummet vatten. Skala dem med potatisskalare utan att få med det vita. Strimla skalen fint.
  2. Sjud socker i vatten på låg värme tills det nästan karamelliserat. Tillsätt vinäger. Koka ihop.
  3. Pressa ur apelsinjuicen och häll på. Låt de strimlade skalen koka med i några minuter. Ta upp skalen, men spara till dekoration. 
  4. Tillsätt soja/kalvfond. Vispa i maizenaredning och låt koka ca 1 minut. Klicka i smöret.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: byt kalvfonden mot mjölkfri köttbuljongtärning. Använd mjölkfritt margarin istället för smör och välj ren majsstärkelse (Maizena) utrörd i lite vatten istället för mörk maizenaredning.

Ingredienser

Portioner: 4
  • skal och juice av 3 1/2 apelsiner
  • 1 dl socker
  • 2 msk vatten
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk soja alt konc kalvfond
  • 1 1/2 msk maizenaredning (mörk)
  • 50 g smör
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?