Fläsksida med palsternacka, äpple & cidervinägersenapssky

Betyg 3.4 av 5.
48 personer har röstat
0
Fläsksida med palsternacka, äpple & cidervinägersenapssky

En ny och fräsch rätt med ursprung i vår svenska husmanskost. Börja i god tid då fläsksidan ska vara i ugnen i minst fyra timmar så att köttet blir riktigt mört. Fläskets sälta och äppelmosets sötsyrliga smak skapar en ljuvlig kombination.

Fläsksida med palsternacka, äpple & cidervinägersenapssky

Ingredienser

4 portioner

Fläsksida

2 gula lökar
600 g rimmad fläsksida
1 l kycklingfond
1 l äppeljuice

Äppelmos

400 g skalade urkärnade smakrika äpplen
ca 300 g syltsocker (med pektin)
ca 2 msk citronsaft

Palsternackschips

1 palsternacka (ca 200g)
5 dl rapsolja

Syrlig potatispuré

600 g mandelpotatis
100 g smör
2 dl mjölk
2 dl grädde
salt
ca 1 dl crème fraiche

Cidervinägersky

fond från fläsksida
3 dl mörk kalvfond
50 g dijonsenap (gärna cidervinägersenap)
4 msk osaltat smör

Till servering

1 äpple
färska skott eller groddar

Gör så här

Detta är ett recept från Månadens skörd oktober 2015. Exklusivt från svenska professionella tävlingskockar.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
48 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi6678 KJ / 1596 kCal
Fett104 g
Salt5.87 g
Kolhydrater136 g
Protein27 g

Testa liknande recept

Rostad potatispuré
Betyg 4.4 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ugnsstekt mandelpotatis med salvia och vitlök
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Minutbiff med potatispuré aligot och bacon
Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ryggbiff med rotselleripuré och vitlökssky
Betyg 3.9 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Grundrecept sylt
Betyg 3.7 av 5.
80 personer har röstat
Under 30 min att tillaga