Fläsksida med palsternacka, äpple & cidervinägersenapssky

En ny och fräsch rätt med ursprung i vår svenska husmanskost. Börja i god tid då fläsksidan ska vara i ugnen i minst fyra timmar så att köttet blir riktigt mört. Fläskets sälta och äppelmosets sötsyrliga smak skapar en ljuvlig kombination.

Ingredienser
4 portioner
Fläsksida
2 gula lökar
600 g rimmad fläsksida
1 l kycklingfond
1 l äppeljuice
Äppelmos
400 g skalade urkärnade smakrika äpplen
ca 300 g syltsocker (med pektin)
ca 2 msk citronsaft
Palsternackschips
1 palsternacka (ca 200g)
5 dl rapsolja
Syrlig potatispuré
600 g mandelpotatis
100 g smör
2 dl mjölk
2 dl grädde
salt
ca 1 dl crème fraiche
Cidervinägersky
fond från fläsksida
3 dl mörk kalvfond
50 g dijonsenap (gärna cidervinägersenap)
4 msk osaltat smör
Till servering
1 äpple
färska skott eller groddar
Gör så här
04:00:00
00:06:00
Detta är ett recept från Månadens skörd oktober 2015. Exklusivt från svenska professionella tävlingskockar.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi6678 KJ / 1596 kCal
Fett104 g
Salt5.87 g
Kolhydrater136 g
Protein27 g
Kommentarer