Variation på morot
Morötter är en otroligt mångsidig rotsak. Här blir lite tuffare vintermorötter till len crème medan de nyskördade både bakas och råhyvlas tunt. Rostade frön, marinerad cottage cheese och dill kompletterar de milda smakerna.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2014
Ingredienser
4 portioner
Morotscrème
4 medelstora morötter
1 msk äppelcidervinäger
1 msk kallpressad rapsolja
1 1/2 krm salt
Cottage cheese
250 g cottage cheese
1 tsk äppelcidervinäger
1/2 msk kallpressad rapsolja
Morotssallad
2 knippen späda morötter (à 400 g )
1 knippe färsk lök (röd eller gul à ca 300 g)
2 msk rapsolja
1 1/2 tsk salt
1 msk smör
1 msk kallpressad rapsolja
1 1/2 krm flingsalt
Till servering
50 g rostade solrosfrön
färsk dill till garnering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1606 KJ / 384 kCal
Fett27 g
Salt4.2 g
Kolhydrater21 g
Protein13 g
Kommentarer