Variation på morot

2
0
Variation på morot

Morötter är en otroligt mångsidig rotsak. Här blir lite tuffare vintermorötter till len crème medan de nyskördade både bakas och råhyvlas tunt. Rostade frön, marinerad cottage cheese och dill kompletterar de milda smakerna.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2014

Variation på morot

Ingredienser

4 portioner

Morotscrème

4 medelstora morötter
1 msk äppelcidervinäger
1 msk kallpressad rapsolja
1 1/2 krm salt

Cottage cheese

250 g cottage cheese
1 tsk äppelcidervinäger
1/2 msk kallpressad rapsolja

Morotssallad

2 knippen späda morötter (à 400 g )
1 knippe färsk lök (röd eller gul à ca 300 g)
2 msk rapsolja
1 1/2 tsk salt
1 msk smör
1 msk kallpressad rapsolja
1 1/2 krm flingsalt

Till servering

50 g rostade solrosfrön
färsk dill till garnering

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri cottage cheese och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: ersätt cottage cheese med t ex tofu och välj mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1606 KJ / 384 kCal
Fett 27 g
Salt 42 g
Kolhydrater 21 g
Protein 13 g
Läs mer om näringsvärden