Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Carpaccio på pilgrimsmussla

En ny sorts carpaccio och en spännande förrätt blir fint skivad pilgrimsmussla i sällskap med både mango, gurka, färsk chili och stekt rågbröd! Brynt, koladoftande smör och smörgåskrasse blir pricken över i.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina pilgrimsmusslorna.
  2. Torka musslorna torra med hushållspapper, Skiva dem så tunt det går utan att de går sönder. Lägg skivorna på ett fat eller på assietter.
  3. Skär brödet i små tärningar och stek dem frasiga i smöret i en stekpanna. Låt svalna.
  4. Skala och fintärna mangon.
  5. Skala, kärna ur och tärna gurkan fint.
  6. Kärna ur och finhacka chilin.
  7. Bryn smöret tills det doftar kola och blivit gyllenbrunt. Ställ åt sidan en stund så att det brynta proteinet faller till botten av kastrullen.
  8. Pressa limen över pilgrimsmusslorna och strö över mango, gurka, chili och brödkrutonger.
  9. Ringla över brynt smör och toppa med smörgåskrasse. Strö över flingsalt och peppar.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: Välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett.

Receptet är inspirerat av Sveriges Mästerkock.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 pilgrimsmusslor
  • 3 skivor rågbröd
  • 2 msk smör
  • 1/2 mogen mango
  • 1/2 gurka
  • 1/2 röd peppar
  • 100 g smör
  • 1 lime
  • 1/2 förp smörgåskrasse
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1262 kJ / 302 kCal