Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Gazpacho på vårt vis

Slät gazpacho med smak av bland annat fänkål, chili och spiskummin. Lyxig pilgrimsmussla lätt marinerad i apelsin och olivolja ger den kryddiga gazpachon en festlig touche.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Tina pilgrimsmusslorna. Lägg dem på hushållspapper.
  3. Gazpacho: Börja med att ansa och dela alla grönsakerna i grova bitar. Blanda dem med olivoljan och salt på en plåt.
  4. Rosta grönsakerna mitt i ugnen ca 15 minuter.
  5. Lägg grönsakerna i en kastrull. Tillsätt vatten och buljongtärning.
  6. Mixa till en slät soppa med stavmixer eller i matberedare.
  7. Smaka av med spiskummin och citronsaft. Låt svalna och förvara kallt till servering.
  8. Pilgrimsmusslor: Skölj apelsinen och riv skalet, lägg det i en skål med olivoljan. Lägg i pilgrimsmusslorna och låt marinera minst 20 minuter.
  9. Halstra pilgrimsmusslorna i en het panna ca 30 sekunder på varje sida. Krydda med salt.
  10. Toppa gazpachon med musslorna.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
I övrigt fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.

Receptet är inspirerat av Sveriges Mästerkock.

Ingredienser

Portioner: 4
Gazpacho
  • 4 tomater
  • 1/2 fänkål
  • 1 röd paprika
  • 1/2 gul lök
  • 1/2 urkärnad och finhackad röd peppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 4 dl vatten
  • 1/2 grönsaksbuljongtärning
  • 2 krm spiskummin
  • pressad saft av 1/2 citron
Pilgrimsmusslor
  • 1/2 apelsin
  • ca 2 msk olivolja
  • 4 pilgrimsmusslor
  • 1 tsk salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 721 kJ / 173 kCal