Gazpacho på vårt vis
Slät gazpacho med smak av bland annat fänkål, chili och spiskummin. Lyxig pilgrimsmussla lätt marinerad i apelsin och olivolja ger den kryddiga gazpachon en festlig touche.
Ingredienser
4 portioner
Gazpacho
4 tomater
1/2 fänkål
1 röd paprika
1/2 gul lök
1/2 urkärnad och finhackad röd peppar
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1 tsk salt
4 dl vatten
1/2 grönsaksbuljongtärning
2 krm spiskummin
pressad saft av 1/2 citron
Pilgrimsmusslor
1/2 apelsin
ca 2 msk olivolja
4 pilgrimsmusslor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi721 KJ / 173 kCal
Fett13.4 g
Salt1.8 g
Kolhydrater7.6 g
Protein4.3 g
Kommentarer
Hej, Det står en tesked salt i receptet för marinaden. Är det inte fel? 1tsk salt ska nog vara till grösakerna. I beskrivningen ska man blanda apelsin och olivolja, står inget om salt. Christine
Christine
2024-08-10Hej Christine! Det stämmer att den angivna mängden salt är till grönsakerna. Det är nu ändrat i receptet. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-08-12Jätte god
Anne charlotte
2021-07-19Det låter helt galet att ha buljong i gazpacho. Köpte en av icas färdiga gazpacho för ett tag sen och fick hälla ut den då den smakade kall tomatsås. Det känns så trist att ha buljong i allt för att få smak när det är helt onödigt i rätten och gör att den smakar som nåt helt annat. Gazpacho ska smaka fräscht och milt och inte som tomatsås!
Karin
2020-07-25Hej Karin! Det var tråkigt att höra att våra färdiga gazpacho inte föll dig i smaken. Du vet väl att du kan alltid lämna feedback på våra produkter till vår kundservice? Just i detta recept är det buljongtärning i och föredrar du ett mer klassiskt recept så kan du exempelvis testa det här https://www.ica.se/recept/gazpacho-717193/. Tack för att du tog dig tid att kommentera! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-08-06