Tomat- och pilgrimstartar

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
0
Tomat- och pilgrimstartar

Tomat- och pilgrimstartar är en elegant förrätt. Tartaren blir extra snygg med tomater i blandade färger. Röda, gröna, gula, orange; välj de godaste och vackraste tomaterna du hittar. Tartaren toppas före serveringen med krispigt ugnsrostat rågbröd. En entrérätt som kan göras klar i god tid innan gästerna ringer på dörren.

Tomat- och pilgrimstartar

Ingredienser

4 portioner

Rågbrödskrisp

6   tunna skivor danskt rågbröd
olivolja till pensling

Tartar

ca 400 g  tomater (blandade färger)
1   schalottenlök
1   vitlöksklyfta
1/2   citron (1/2 citron motsvarar 2 tsk saft)
8   basilikablad
1 msk  olivolja
4   pilgrimsmusslor
1 msk  olja
salt

Till garnering

basilikablad
olivolja
nymalen svartpeppar

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi740 KJ / 177 kCal
Fett5 g
Salt1.59 g
Kolhydrater24 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Carpaccio på pilgrimsmussla
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pilgrimsmusslor på spett
Betyg 1 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grilla pilgrimsmusslor
Betyg 3.1 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Halstrad pilgrimsmussla med gremolata
Betyg 3.6 av 5.
41 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Pilgrimsmussla med tomatsallad och getost
Betyg 4.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga