Tomat- och pilgrimstartar

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
0
Tomat- och pilgrimstartar

Tomat- och pilgrimstartar är en elegant förrätt. Tartaren blir extra snygg med tomater i blandade färger. Röda, gröna, gula, orange; välj de godaste och vackraste tomaterna du hittar. Tartaren toppas före serveringen med krispigt ugnsrostat rågbröd. En entrérätt som kan göras klar i god tid innan gästerna ringer på dörren.

Tomat- och pilgrimstartar

Ingredienser

4 portioner

Rågbrödskrisp

6   tunna skivor danskt rågbröd
olivolja till pensling

Tartar

ca 400 g  tomater (blandade färger)
1   schalottenlök
1   vitlöksklyfta
1/2   citron (1/2 citron motsvarar 2 tsk saft)
8   basilikablad
1 msk  olivolja
4   pilgrimsmusslor
1 msk  olja
salt

Till garnering

basilikablad
olivolja
nymalen svartpeppar

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi740 KJ / 177 kCal
Fett5 g
Salt1.59 g
Kolhydrater24 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Carpaccio på pilgrimsmussla
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pilgrimsmusslor på spett
Betyg 1 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grilla pilgrimsmusslor
Betyg 3.1 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pilgrimsmusslor på spenatbädd
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pilgrimsmussla med tomatsallad och getost
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillade pilgrimsmusslor
Betyg 2.6 av 5.
79 personer har röstat
Under 15 min att tillaga