Tomat- och pilgrimstartar
Tomat- och pilgrimstartar är en elegant förrätt. Tartaren blir extra snygg med tomater i blandade färger. Röda, gröna, gula, orange; välj de godaste och vackraste tomaterna du hittar. Tartaren toppas före serveringen med krispigt ugnsrostat rågbröd. En entrérätt som kan göras klar i god tid innan gästerna ringer på dörren.
Ingredienser
4 portioner
Rågbrödskrisp
6 tunna skivor danskt rågbröd
olivolja till pensling
Tartar
ca 400 g tomater (blandade färger)
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1/2 citron (1/2 citron motsvarar 2 tsk saft)
8 basilikablad
1 msk olivolja
4 pilgrimsmusslor
1 msk olja
salt
Till garnering
basilikablad
olivolja
nymalen svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi740 KJ / 177 kCal
Fett5 g
Salt1.59 g
Kolhydrater24 g
Protein7 g
Kommentarer