Tomat- och pilgrimstartar

0
0
Tomat- och pilgrimstartar

Tomat- och pilgrimstartar är en elegant förrätt. Tartaren blir extra snygg med tomater i blandade färger. Röda, gröna, gula, orange; välj de godaste och vackraste tomaterna du hittar. Tartaren toppas före serveringen med krispigt ugnsrostat rågbröd. En entrérätt som kan göras klar i god tid innan gästerna ringer på dörren.

Skriv ut
Tomat- och pilgrimstartar

Ingredienser

4 portioner

Rågbrödskrisp

6
tunna skivor danskt rågbröd
-
olivolja till pensling

Tartar

ca 400 g
tomater (blandade färger)
1
schalottenlök
1
vitlöksklyfta
1/2
citron (1/2 citron motsvarar 2 tsk saft)
8
basilikablad
1 msk
olivolja
4
pilgrimsmusslor
1 msk
olja
-
salt

Till garnering

basilikablad
olivolja
nymalen svartpeppar

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 740 KJ / 177 kCal
Fett 5 g
Salt 1.59 g
Kolhydrater 24 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept