Matjessill med gulbeta och rågcrunch

Betyg 4.7 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Matjessill med gulbeta och rågcrunch

Att matcha midsommarbordets matjessill med gulbetor i stället för färskpotatis blir en oväntat god kombination. Särskilt tillsammans med knaperstekt rågbröd, silverlök och klickar av syrlig gräddfil. Ringla gärna lite brynt smör för en ännu härligare plockrätt!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2016

Matjessill med gulbeta och rågcrunch

Ingredienser

4 portioner
3 dl gräddfil
kaffefilter
500 g gulbetor
salt
3 skivor rågbröd
2 msk smör
1 silverlök
4 hela matjessillfiléer (ca 600 g)

Till garnering

smörgåskrasse
dill

Gör så här

04:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.3 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Sillbruschetta
Betyg 3.5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Matjesrulle
Betyg 2.5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Sill med örter och brynt smör
Betyg 3 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Sillcarpaccio
Betyg 1.5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Matjessill på grillen
Betyg 4 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Matjessill, kavringssmul och brynt smörkräm
Betyg 4.9 av 5.21 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad