Matjessill med gulbeta och rågcrunch

Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
0
Matjessill med gulbeta och rågcrunch

Att matcha midsommarbordets matjessill med gulbetor i stället för färskpotatis blir en oväntat god kombination. Särskilt tillsammans med knaperstekt rågbröd, silverlök och klickar av syrlig gräddfil. Ringla gärna lite brynt smör för en ännu härligare plockrätt!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2016

Matjessill med gulbeta och rågcrunch

Ingredienser

4 portioner
3 dl  gräddfil
kaffefilter
500 g  gulbetor
salt
3   skivor rågbröd
2 msk  smör
1   silverlök
4   hela matjessillfiléer (ca 600 g)

Till garnering

smörgåskrasse
dill

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av gräddfil och matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot iMat fraiche eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Sillbruschetta
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Matjesrulle
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Sill med örter och brynt smör
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Matjessill, kavringssmul och brynt smörkräm
Betyg 4.9 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sillcarpaccio
Betyg 1.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Matjessill på grillen
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga