Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Matjessill med gulbeta och rågcrunch

Att matcha midsommarbordets matjessill med gulbetor i stället för färskpotatis blir en oväntat god kombination. Särskilt tillsammans med knaperstekt rågbröd, silverlök och klickar av syrlig gräddfil. Ringla gärna lite brynt smör för en ännu härligare plockrätt!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll gräddfilen i ett kaffefilter i en sil och låt rinna av i kylen ca 4 timmar.
  2. Koka gulbetorna mjuka i saltat vatten. Häll av och låt dem svalna något. Skala försiktigt med en kniv. Skär i klyftor. 
  3. Mixa rågbrödet. Stek brödsmulorna knapriga i smör i en stekpanna. Lägg på en bit hushållspapper.
  4. Skala och skiva löken tunt, gärna på mandolin. Lägg i en skål med isvatten några minuter, då mildras smaken. Lyft upp och låt rinna av på hushållspapper.
  5. Skär matjessillen i sneda bitar.
  6. Klicka ut gräddfilen på ett serveringsfat, eller dra ut den med en sked.  
  7. Fördela sill, gulbetor och lök på gräddfilen.
  8. Till servering: Toppa med brödsmulor, klippt krasse och dill.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av gräddfil och matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot iMat fraiche eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfritt matfett.

Har du lagat receptet?

Klicka och betygsätt

(1)

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl gräddfil
  • kaffefilter
  • 500 g gulbetor
  • salt
  • 3 skivor rågbröd
  • 2 msk smör
  • 1 silverlök
  • 4 hela matjessillfiléer (ca 600 g)
Till garnering
  • smörgåskrasse
  • dill
Lägg till i inköpslistan