Matjessill med gulbeta och rågcrunch

1
0
Matjessill med gulbeta och rågcrunch

Att matcha midsommarbordets matjessill med gulbetor i stället för färskpotatis blir en oväntat god kombination. Särskilt tillsammans med knaperstekt rågbröd, silverlök och klickar av syrlig gräddfil. Ringla gärna lite brynt smör för en ännu härligare plockrätt!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2016

Matjessill med gulbeta och rågcrunch

Ingredienser

4 portioner
3 dl
gräddfil
-
kaffefilter
500 g
gulbetor
-
salt
3
skivor rågbröd
2 msk
smör
1
silverlök
4
hela matjessillfiléer (ca 600 g)

Till garnering

smörgåskrasse
dill

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av gräddfil och matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot iMat fraiche eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Testa liknande recept