Matjessill med gulbeta och rågcrunch
Att matcha midsommarbordets matjessill med gulbetor i stället för färskpotatis blir en oväntat god kombination. Särskilt tillsammans med knaperstekt rågbröd, silverlök och klickar av syrlig gräddfil. Ringla gärna lite brynt smör för en ännu härligare plockrätt!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2016
Ingredienser
4 portioner
3 dl gräddfil
kaffefilter
500 g gulbetor
salt
3 skivor rågbröd
2 msk smör
1 silverlök
4 hela matjessillfiléer (ca 600 g)
Till garnering
smörgåskrasse
dill
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av gräddfil och matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot iMat fraiche eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer