Smörrebröd med fläsk, syrade rödbetor och senapsmajonnäs
![Smörrebröd med fläsk, syrade rödbetor och senapsmajonnäs](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_238432/cf_259/smorrebrod_med_flask__syrade_rodbetor_och_senapsmajonnas.jpg)
Bjud på smörrebröd till lunch, förrätt eller varför inte på buffébordet. I det här receptet toppas saftigt danskt rågbröd med stekt fläskkotlett, inlagda rödbetor och senapsmajonnäs.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2022
![Smörrebröd med fläsk, syrade rödbetor och senapsmajonnäs](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_238432/cf_259/smorrebrod_med_flask__syrade_rodbetor_och_senapsmajonnas.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Senapsmajonnäs
1 äggula
2 msk grov senap
1 msk äppelcidervinäger
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1 1/2 dl neutral rapsolja
2 fläskkotletter med ben (à ca 250 g)
1 msk olivolja
4 kvistar färsk timjan
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 rödbeta
1 tsk honung
2 msk äppelcidervinäger
2 msk olivolja
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1 förp smörgåskrasse (à 100 g)
4 skivor rågbröd
För alla
Kontrollera noga innehållet i senapen och brödet.
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer