Smörrebröd med fläsk, syrade rödbetor och senapsmajonnäs
Bjud på smörrebröd till lunch, förrätt eller varför inte på buffébordet. I det här receptet toppas saftigt danskt rågbröd med stekt fläskkotlett, inlagda rödbetor och senapsmajonnäs.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2022
Ingredienser
4 portioner
Senapsmajonnäs
1 äggula
2 msk grov senap
1 msk äppelcidervinäger
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1 1/2 dl neutral rapsolja
2 fläskkotletter med ben (à ca 250 g)
1 msk olivolja
4 kvistar färsk timjan
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 rödbeta
1 tsk honung
2 msk äppelcidervinäger
2 msk olivolja
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1 förp smörgåskrasse (à 100 g)
4 skivor rågbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer