Smörrebröd med fläsk, syrade rödbetor och senapsmajonnäs

1
0
Smörrebröd med fläsk, syrade rödbetor och senapsmajonnäs

Bjud på smörrebröd till lunch, förrätt eller varför inte på buffébordet. I det här receptet toppas saftigt danskt rågbröd med stekt fläskkotlett, inlagda rödbetor och senapsmajonnäs.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2022

Smörrebröd med fläsk, syrade rödbetor och senapsmajonnäs

Ingredienser

4 portioner

Senapsmajonnäs

1 äggula
2 msk grov senap
1 msk äppelcidervinäger
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1 1/2 dl neutral rapsolja
2 fläskkotletter med ben (à ca 250 g)
1 msk olivolja
4 kvistar färsk timjan
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 rödbeta
1 tsk honung
2 msk äppelcidervinäger
2 msk olivolja
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1 förp smörgåskrasse (à 100 g)
4 skivor rågbröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i senapen och brödet.
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer