Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Carpaccio på hälleflundra

Carpaccio på hälleflundra är ett lättlagat fiskrecept med en tillagningstid på under 30 minuter. Hälleflundran vänds i limejuice och serveras sedan med bröd och en vinägrett av wasabipasta.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär den halvtinade fisken i tunna skivor. Pressa limejuice över fiskskivorna.Vänd runt.
  2. Blanda wasabi och vinäger till en slät sås. Tillsätt oljan droppvis under omrörning.
  3. Lägg fiskskivorna på en tallrik och droppa över wasabivinägretten. Krydda och låt det stå i 15 minuter. Servera med en bit bröd.

För alla

Fri från gluten, mjölk och ägg, men kontrollera för säkerhets skull innehållet i wasabin.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g hälleflundra (fryst i 3-5 dygn)
  • lime
  • 4 tsk wasabipasta
  • 4 tsk vinäger
  • 4 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1100 kJ / 260 kCal
Fett: 20 g
Läs mer om näringsvärden