Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grillspett med hälleflundra och bläckfisk

Bläckfisk är relativt billigt och tvärtemot vad man skulle kunna tro blir den riktigt mör om du grillar den hett och hastigt. Sätt bläckfisken och hälleflundran på spett och lägg på grillen!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bred ut bläckfiskringarna på en tidning så att de får tina lite. Klappa dem hyfsat torra med hushållspapper.
  2. Skär hälleflundran i 3 cm stora kuber. Varva fisken på spett. Salta. Grilla på gallret i het grill, cirka 225˚C, under lock. Spetten blir klara efter 4–5 minuter.
  3. Skär citronen i klyftor.
  4. Rör ihop hälften av myntan med yoghurten i en liten skål. Smaka av med salt.
  5. Häll över olivoljan. Strö resten av myntan över de färdiga spetten.
  6. Servera med citronklyftorna och såsen.

Recept och bild från boken Grilla med Niklas, Tukan förlag.

 

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Använd laktosfri matlagningsyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: Byt matlagningsyoghurt till mjölkfritt alternativ,
t ex Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g frysta bläckfiskringar (inte panerade)
  • 300 g hälleflundra
  • salt
  • 1 citron
  • 4 msk hackad mynta
  • 3 dl matlagningsyoghurt
  • 2 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1212 kJ / 290 kCal

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB