Hälleflundra med rotsaker och dillsås

Betyg 2.7 av 5.
41 personer har röstat
1
Hälleflundra med rotsaker och dillsås

Angenäm och smaklig hälleflundra med rotsaker och dillsås. Briljanta smaker till den delikata fisken. Kycklingfond med himmelsk saffran och mästerliga rotsaker där smaklig majrova och kålrabbi samsas med gulbeta och mild lök. Briljant och mustig.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2001

Hälleflundra med rotsaker och dillsås

Ingredienser

4 portioner
4 bitar hälleflundra (à ca 180 g)
1500 g potatis och rotsaker t ex morot, majrova, kålrabbi, rödbeta, gulbeta och mild lök
1 knippa dill
4 msk olivolja
juicen av 1 citron
1 pkt saffran (à 1/2 g)
4 dl kycklingfond (konc på flaska + vatten)
1 äggula
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.7 av 5.
41 personer har röstat

Kommentar

Jättegod måltid

Carl-peter

2017-04-16

Testa liknande recept

Hälleflundra med polenta
Betyg 3.1 av 5.
89 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Limedoftande fiskspett
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Carpaccio på hälleflundra
Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillspett med hälleflundra och bläckfisk
Betyg 2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt hällefile med kapris, räkor och citron
Betyg 3.1 av 5.
24 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt hälleflundra med tomatsås och strimlat tillbehör
Betyg 3 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga