Hälleflundra med rotsaker och dillsås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Hälleflundra med rotsaker och dillsås

Angenäm och smaklig hälleflundra med rotsaker och dillsås. Briljanta smaker till den delikata fisken. Kycklingfond med himmelsk saffran och mästerliga rotsaker där smaklig majrova och kålrabbi samsas med gulbeta och mild lök. Briljant och mustig.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Finhacka dillen och blanda med 2 msk olja. Ställ åt sidan. Blanda citronjuice med saffran och 2 msk olja. Smaksätt med salt och peppar. Ställ åt sidan.
  3. Skala, ansa och dela rotsakerna i lagom bitar. Koka mjuka i saltat vatten.
  4. Koka upp kycklingfonden. Ta kastrullen från värmen och tillsätt 2 msk dillolja. Tillsätt äggulan och mixa med en stavmixer.
  5. Grilla/stek fisken i grill-/stekpanna ett par minuter på varje sida. Lägg fiskbitarna på en plåt och låt stå i ugnen tills fiskköttet är genomkokt.
  6. Lägg en hög av rotsakerna mitt på tallrikarna. Lägg hälleflundran ovanpå och ringla runt den skummiga såsen, stänk ut lite citronolja
    och garnera med en rejäl dillkvist.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 bitar hälleflundra (à ca 180 g)
  • 1500 g potatis och rotsaker t ex morot, majrova, kålrabbi, rödbeta, gulbeta och mild lök
  • 1 knippa dill
  • 4 msk olivolja
  • juicen av 1 citron
  • 1 pkt saffran (à 1/2 g)
  • 4 dl kycklingfond (konc på flaska + vatten)
  • 1 äggula
  • salt
  • peppar
Lägg till i inköpslistan