Hälleflundra med rotsaker och dillsås

40
1
Hälleflundra med rotsaker och dillsås

Angenäm och smaklig hälleflundra med rotsaker och dillsås. Briljanta smaker till den delikata fisken. Kycklingfond med himmelsk saffran och mästerliga rotsaker där smaklig majrova och kålrabbi samsas med gulbeta och mild lök. Briljant och mustig.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2001

Hälleflundra med rotsaker och dillsås

Ingredienser

4 portioner
4 bitar hälleflundra (à ca 180 g)
1500 g potatis och rotsaker t ex morot, majrova, kålrabbi, rödbeta, gulbeta och mild lök
1 knippa dill
4 msk olivolja
juicen av 1 citron
1 pkt saffran (à 1/2 g)
4 dl kycklingfond (konc på flaska + vatten)
1 äggula
salt
peppar

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

40

Kommentar

Carl-peter

2017-04-16

Jättegod måltid

Testa liknande recept