Hälleflundra med hummersås

Betyg 2.9 av 5.
48 personer har röstat
2
Hälleflundra med hummersås

En härlig fiskrätt som även passar bra vid lite festligare tillfällen! Servera hälleflundran tillsammans med en hummersås av schalottenlök, hummerfond, smör och vispgrädde tillsammans med lite pressad potatis vid sidan av - garanterat supergott!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2002

Hälleflundra med hummersås

Ingredienser

4 portioner

Hummersås

2 schalottenlökar
1 msk smör (+ extra till övrig stekning)
6 dl vatten
2 msk konc hummerfond
5 dl vispgrädde
salt
peppar
1 liten purjolök
1 endive
2 msk sött vitt vin (gärna sauternes)
4 portionsbitar hälleflundra (à 175 g)

Serveringsförslag

ev krasse till garnering
pressad potatis
strimlade soltorkade tomater
citronklyftor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
48 personer har röstat

Kommentarer

Vad ska man göra med vinet och purjolöken efter att det har kokat? Det står inte i receptet

Roger

2022-12-31

Hej Roger! Tack för att du uppmärksammade oss på detta. Nu är receptet uppdaterat med att man serverar endive och purjolök till fisken. Hoppas du gilla rätten. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2023-01-02

Jag kokade egen hummersås med avkok på egna skaldjur. Det är den bästa soppa/sås som går att göra till fisk eller förrätt.

Krister

2005-02-21

Testa liknande recept

Carpaccio på hälleflundra
Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillspett med hälleflundra och bläckfisk
Betyg 2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt hällefile med kapris, räkor och citron
Betyg 3.1 av 5.
24 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hälleflundra med polenta
Betyg 3.1 av 5.
89 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stekt hälleflundra med tomatsås och strimlat tillbehör
Betyg 3 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lyxgratäng med skaldjur
Betyg 2.6 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga