Hälleflundra med hummersås
En härlig fiskrätt som även passar bra vid lite festligare tillfällen! Servera hälleflundran tillsammans med en hummersås av schalottenlök, hummerfond, smör och vispgrädde tillsammans med lite pressad potatis vid sidan av - garanterat supergott!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2002
Ingredienser
4 portioner
Hummersås
2 schalottenlökar
1 msk smör (+ extra till övrig stekning)
6 dl vatten
2 msk konc hummerfond
5 dl vispgrädde
salt
peppar
1 liten purjolök
1 endive
2 msk sött vitt vin (gärna sauternes)
4 portionsbitar hälleflundra (à 175 g)
Serveringsförslag
ev krasse till garnering
pressad potatis
strimlade soltorkade tomater
citronklyftor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Vad ska man göra med vinet och purjolöken efter att det har kokat? Det står inte i receptet
Roger
2022-12-31Hej Roger! Tack för att du uppmärksammade oss på detta. Nu är receptet uppdaterat med att man serverar endive och purjolök till fisken. Hoppas du gilla rätten. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-01-02Jag kokade egen hummersås med avkok på egna skaldjur. Det är den bästa soppa/sås som går att göra till fisk eller förrätt.
Krister
2005-02-21