En härlig fiskrätt som även passar bra vid lite festligare tillfällen! Servera hälleflundran tillsammans med en hummersås av schalottenlök, hummerfond, smör och vispgrädde tillsammans med lite pressad potatis vid sidan av - garanterat supergott!
Ett recept från:
Buffé
nr 12,
2002
Kontrollera innehållet i hummerfonden.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Roger
2022-12-31Vad ska man göra med vinet och purjolöken efter att det har kokat? Det står inte i receptet
Redaktionen ICAse
2023-01-02Hej Roger! Tack för att du uppmärksammade oss på detta. Nu är receptet uppdaterat med att man serverar endive och purjolök till fisken. Hoppas du gilla rätten. Hälsningar Ulrika
Krister
2005-02-21Jag kokade egen hummersås med avkok på egna skaldjur. Det är den bästa soppa/sås som går att göra till fisk eller förrätt.