Hälleflundra med hummersås

45
2
Hälleflundra med hummersås

En härlig fiskrätt som även passar bra vid lite festligare tillfällen! Servera hälleflundran tillsammans med en hummersås av schalottenlök, hummerfond, smör och vispgrädde tillsammans med lite pressad potatis vid sidan av - garanterat supergott!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2002

Hälleflundra med hummersås

Ingredienser

4 portioner

Hummersås

2 schalottenlökar
1 msk smör (+ extra till övrig stekning)
6 dl vatten
2 msk konc hummerfond
5 dl vispgrädde
salt och peppar
1 liten purjolök
1 endive
2 msk sött vitt vin (gärna sauternes)
4 portionsbitar hälleflundra (à 175 g)

Serveringsförslag

ev krasse till garnering
pressad potatis
strimlade soltorkade tomater
citronklyftor

För alla

Kontrollera innehållet i hummerfonden.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

45

Kommentarer

Roger

2022-12-31

Vad ska man göra med vinet och purjolöken efter att det har kokat? Det står inte i receptet

Redaktionen ICAse

2023-01-02

Hej Roger! Tack för att du uppmärksammade oss på detta. Nu är receptet uppdaterat med att man serverar endive och purjolök till fisken. Hoppas du gilla rätten. Hälsningar Ulrika

Krister

2005-02-21

Jag kokade egen hummersås med avkok på egna skaldjur. Det är den bästa soppa/sås som går att göra till fisk eller förrätt.