Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Limedoftande fiskspett

Testa att laga till limedoftande fiskspett. Du trär bitar av lax och hälleflundra tillsammans med limeskivor och thaibasilikablad på träspett och penslar sedan spetten med en god blandning av lime, kajennpeppar och fisksås. Supergott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär lax och hälleflundra i ca 2x2 cm stora kuber.
  2. Skölj den ena limen noga i ljummet vatten. Halvera och skär limen i tunna skivor. Repa bladen från thaibasilikan.
  3. Trä upp de båda fisksorterna, limeskivor och thaibasilikabladen växelvis på 4-8 grillspett (för 4 port).
  4. Halvera den andra limen och pressa ur saften. Blanda limesaften med olja, fisksås, cirtonpeppar och kajenpeppar i en skål. Pensla spetten med blandningen.
  5. Grilla spetten på utegrill eller i ugn ca 5 min per sida.
  6. Servera spetten med kokt potatis, sallad och sås eller salsa t ex Gurk- och melonsalsa.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g laxfilé utan skinn och ben
  • 250 g hälleflundra eller annan vit fisk med fast konsistens
  • 2 lime
  • 1/2 kruka thaibasilika
  • 2 msk olja
  • 1 msk fisksås
  • 1 tsk citronpeppar
  • 1 krm kajennpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2020 kJ / 480 kCal
Fett: 24 g
Läs mer om näringsvärden