Hälleflundra med polenta

Betyg 3.1 av 5.
89 personer har röstat
0
Hälleflundra med polenta

Hälleflundra är en fantastiskt god fisk som passar utmärkt vid festliga tillfällen. I det här receptet serveras fisken med polenta som är ett vanligt tillbehör i det, franska, italienska och schweiziska köket. Rätten toppas av en härlig, varm tomatsås och serveras med en enkel tomatsallad gjord på cocktailtomater och grön paprika. En laktosfri rätt som passar alla.

Hälleflundra med polenta

Ingredienser

4 portioner

Polenta

5 dl vatten
3 dl laktosfri mjölk
1 tsk torkad oregano
1 tsk kycklingfond
2 dl polentagryn
2 msk riven parmesan
salt
peppar
olja (till formen)

Tomatsås

1 msk olivolja
1 burk skalade tomater (à 400 g)
1/2 tsk torkad salvia
50 g laktosfritt smör

Fisk

700 - 800 g hälleflundra med skinn

Tomatsallad

1 ask cocktailtomater
1 finhackad grön paprika
2 msk olivolja

Gör så här


Recept och bild från Valio.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
89 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2590 KJ / 619 kCal
Fett31 g
Salt1.9 g
Kolhydrater31 g
Protein48 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Limedoftande fiskspett
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Carpaccio på hälleflundra
Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillspett med hälleflundra och bläckfisk
Betyg 2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hälleflundra med rotsaker och dillsås
Betyg 2.7 av 5.
41 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt hällefile med kapris, räkor och citron
Betyg 3.1 av 5.
24 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hälleflundra med hummersås
Betyg 2.9 av 5.
48 personer har röstat
Under 45 min att tillaga