Hälleflundra med polenta
Hälleflundra är en fantastiskt god fisk som passar utmärkt vid festliga tillfällen. I det här receptet serveras fisken med polenta som är ett vanligt tillbehör i det, franska, italienska och schweiziska köket. Rätten toppas av en härlig, varm tomatsås och serveras med en enkel tomatsallad gjord på cocktailtomater och grön paprika. En laktosfri rätt som passar alla.
Ingredienser
4 portioner
Polenta
5 dl vatten
3 dl laktosfri mjölk
1 tsk torkad oregano
1 tsk kycklingfond
2 dl polentagryn
2 msk riven parmesan
salt
peppar
olja (till formen)
Tomatsås
1 msk olivolja
1 burk skalade tomater (à 400 g)
1/2 tsk torkad salvia
50 g laktosfritt smör
Fisk
700 - 800 g hälleflundra med skinn
Tomatsallad
1 ask cocktailtomater
1 finhackad grön paprika
2 msk olivolja
Gör så här
Recept och bild från Valio.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2590 KJ / 619 kCal
Fett31 g
Salt1.9 g
Kolhydrater31 g
Protein48 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer