Hälleflundra med polenta

89
0
Hälleflundra med polenta

Hälleflundra är en fantastiskt god fisk som passar utmärkt vid festliga tillfällen. I det här receptet serveras fisken med polenta som är ett vanligt tillbehör i det, franska, italienska och schweiziska köket. Rätten toppas av en härlig, varm tomatsås och serveras med en enkel tomatsallad gjord på cocktailtomater och grön paprika. En laktosfri rätt som passar alla.

Hälleflundra med polenta

Ingredienser

4 portioner

Polenta

5 dl vatten
3 dl laktosfri mjölk
1 tsk torkad oregano
1 tsk kycklingfond
2 dl polentagryn
2 msk riven parmesan
salt och peppar
olja (till formen)

Tomatsås

1 msk olivolja
1 burk skalade tomater (à 400 g)
1/2 tsk torkad salvia
50 g laktosfritt smör

Fisk

700 - 800 g hälleflundra med skinn

Tomatsallad

1 ask cocktailtomater
1 finhackad grön paprika
2 msk olivolja

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på fonden.
Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut parmesan mot mjölkproteinfri ostersättning. Välj mjölkproteinfritt matfett.
Gör äggfri: kontrollera ingrediensförteckningen på parmesanen, känsliga äggallergiker kan reagera på lysozym.

Gör så här


Recept och bild från Valio.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

89

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2590 KJ / 619 kCal
Fett 31 g
Salt 1.9 g
Kolhydrater 31 g
Protein 48 g
Läs mer om näringsvärden