Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Stekt hällefile med kapris, räkor och citron

Sagolik stekt hällefilé och räkor frästa med kapris, persilja och citronjuice. Servera med risoni och citronklyftor. En enkel och fräsch måltid som är fylld av spännande smaker.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka risonin enligt anvisning på paketet.
  2. Häll av eller skala räkorna. Finhacka persiljan.
  3. Salta och peppra fiskbitarna. Vänd dem i mjöl. Hetta upp en stekpanna med smöret och stek fiskbitarna i ca 2 minuter på varje sida.
  4. Värm olivoljan och citronjuicen i en kastrull. Vänd ner räkor, persilja och kapris. Värm hastigt. Krydda med salt och peppar.
  5. Lägg upp fisken på tallrikar. Skeda över räk- och kaprisblandningen och servera med risonin och citronklyftor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g liten hälleflundra , grönländsk
  • 4 dl risoni (risliknande pasta)
  • 1 burk räkor i lake (360 g) 1 burk kan bytas mot 500 g oskalade färska räkor
  • 1 kruka persilja
  • vetemjöl
  • 2 msk smör
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 msk citronjuice
  • 1/2 dl kapris
  • citronklyftor
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2779 kJ / 594 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden