Stekt hällefile med kapris, räkor och citron
![Stekt hällefile med kapris, räkor och citron](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_13619/cf_259/stekt_hallefile_med_kapris__rakor_och_citron.jpg)
Sagolik stekt hällefilé och räkor frästa med kapris, persilja och citronjuice. Servera med risoni och citronklyftor. En enkel och fräsch måltid som är fylld av spännande smaker.
![Stekt hällefile med kapris, räkor och citron](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_13619/cf_259/stekt_hallefile_med_kapris__rakor_och_citron.jpg)
Ingredienser
4 portioner
600 g liten hälleflundra , grönländsk
4 dl risoni (risliknande pasta)
1 burk räkor i lake (360 g) 1 burk kan bytas mot 500 g oskalade färska räkor
1 kruka persilja
vetemjöl
2 msk smör
1/2 dl olivolja
1 msk citronjuice
1/2 dl kapris
citronklyftor
salt och peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2779 KJ / 594 kCal
Fett0 g
Kommentar
Jättegod rätt, jag använde koriander istället för persilja och la till champinjoner.
Annette
2020-12-04