Bönstroganoff med potatismos
Vad sägs om en vegovariant på vardagshjälten Stroganoff till middag? Denna gör du med zucchini, morötter och bönor i crème fraiche med smak av tomat och basilika. Till det har vi en riktigt krämig potatismos. Hoppas det smakar!
Ingredienser
4 portioner
Potatismos
1 kg potatis
3 dl gräddmjölk (6%)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Stroganoff
1 gul lök
2 morötter
1 zucchini
2 msk smör & rapsolja
1 dl vatten
400 g kokta blandade bönor
4 dl lätt crème fraiche tomat & basilika
2 msk hackad färsk persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2433 KJ / 585 kCal
Fett27 g
Salt2.41 g
Kolhydrater64 g
Protein15 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Tyvärr, detta var ingen höjdare. Smaklöst.
Camilla
2022-01-16Helt okej om man kryddar extra
Saga
2019-02-09Smaklöst utan kryddor. Jag öste i cayenne, örtsalt, koriander mm och fick lite smak i grytan. Kommer inte att göra om den.
Ann-britt
2018-09-21