Bönstroganoff med potatismos

22
3
Bönstroganoff med potatismos

Vad sägs om en vegovariant på vardagshjälten Stroganoff till middag? Denna gör du med zucchini, morötter och bönor i crème fraiche med smak av tomat och basilika. Till det har vi en riktigt krämig potatismos. Hoppas det smakar!

Bönstroganoff med potatismos

Ingredienser

4 portioner

Potatismos

1 kg potatis
3 dl gräddmjölk (6%)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Stroganoff

1 gul lök
2 morötter
1 zucchini
2 msk smör & rapsolja
1 dl vatten
400 g kokta blandade bönor
4 dl lätt crème fraiche tomat & basilika
2 msk hackad färsk persilja

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Recept och bild i samarbete med Arla.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentarer

Camilla

2022-01-16

Tyvärr, detta var ingen höjdare. Smaklöst.

Saga

2019-02-09

Helt okej om man kryddar extra

Ann-britt

2018-09-21

Smaklöst utan kryddor. Jag öste i cayenne, örtsalt, koriander mm och fick lite smak i grytan. Kommer inte att göra om den.

Näringsvärde per portion

Energi 2433 KJ / 585 kCal
Fett 27 g
Salt 2.41 g
Kolhydrater 64 g
Protein 15 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden