Bönstroganoff med potatismos

20
2
Bönstroganoff med potatismos

Vad sägs om en vegovariant på vardagshjälten Stroganoff till middag? Denna gör du med zucchini, morötter och bönor i crème fraiche med smak av tomat och basilika. Till det har vi en riktigt krämig potatismos. Hoppas det smakar!

Skriv ut
Bönstroganoff med potatismos

Ingredienser

4 portioner

Potatismos

1 kg
potatis
3 dl
gräddmjölk (6%)
1 tsk
salt
1 krm
svartpeppar

Stroganoff

1
gul lök
2
morötter
1
zucchini
2 msk
smör & rapsolja
1 dl
vatten
400 g
kokta blandade bönor
4 dl
lätt crème fraiche tomat & basilika
2 msk
hackad färsk persilja

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Recept och bild i samarbete med Arla.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentarer

Saga

2019-02-09

Helt okej om man kryddar extra

Ann-britt

2018-09-21

Smaklöst utan kryddor. Jag öste i cayenne, örtsalt, koriander mm och fick lite smak i grytan. Kommer inte att göra om den.

Näringsvärde per portion

Energi 2433 KJ / 585 kCal
Fett 27 g
Salt 2.41 g
Kolhydrater 64 g
Protein 15 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept