Bön- & fänkålsgryta
Tilltalande gryta med blomkål, fänkål, morot, bönor, kryddig tomatsås och kokosmjölk. Garnera grytan med hackad koriander. Bön- och fänkålsgryta både doftar och smakar av Indien.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2009
Ingredienser
6 portioner
1/2 blomkålshuvud
2 st fänkål
1 stor morot
2 msk olja
1 burk bönor t ex kidneybönor eller kikärter (à 400 g)
3 - 3 1/2 dl kryddig tomatsås (se länk nedan under steg 3)
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
1/2 kruka koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1305 KJ / 312 kCal
Fett23 g
Salt0.7 g
Kolhydrater15 g
Protein9 g
Kommentarer
Gott men det känns som att det saknas något tillbehör, till exempel nudlar. Håller med om att tomatsåsen är mycket god och lättlagad. Bönorna kändes dock helt fel i denna rätt, tänker pröva den igen med några förändringar.
Maria
2013-11-15Supergott! Tomatsåsen var verkligen jättegod, det behövs inte alls så mycket kokosmjölk eftersom tomatsåsen är så god isig.
Zara
2013-02-20Jättegott! Den kryddiga tomatsåsen kan se krånglig ut med många ingredienser, men den är urenkel att göra. Det doftar indisk restaurang i hela huset...
Maria
2010-01-17