Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Bön- & fänkålsgryta

Tilltalande gryta med blomkål, fänkål, morot, bönor, kryddig tomatsås och kokosmjölk. Garnera grytan med hackad koriander. Bön- och fänkålsgryta både doftar och smakar av Indien.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela blomkålen i små buketter. Skär fänkålen i 2-3 cm stora bitar. Skala och skär moroten i skivor.
  2. Fräs alla grönsaker i olja tills de börjar ta färg, 6-8 minuter.
  3. Häll på bönor, Kryddig tomatsås och kokosmjölk. Koka under lock i 15-20 minuter eller tills grönsakerna är mjuka.
  4. Hacka koriandern och strö över vid serveringen.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1/2 blomkålshuvud
  • 2 st fänkål
  • 1 stor morot
  • 2 msk olja
  • 1 burk bönor t ex kidneybönor eller kikärter (à 400 g)
  • 3 1/2 dl kryddig tomatsås (se länk nedan under steg 3)
  • 1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
  • 1/2 kruka koriander
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1305 kJ / 312 kCal