Smashed sweet potatoes med syrlig bönsallad
Sötpotatis gör sig jättebra i ugnen, och här täcks de av prästost och ströbröd efter de mosats till lite, innan de åker in i ugnen! Detta lite söta och salta passar perfekt ihop med den syrliga bönsalladen som blandats med dijonsenap och rödvinsvinäger. En komplett middag helt enkelt!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2020
Ingredienser
4 portioner
1 kg sötpotatis
2 msk olja
salt
peppar
2 dl riven prästost
1/2 dl ströbröd
150 g haricots verts (bönor)
Bönsallad
2 förp stora kokta vita bönor (à 380 g)
250 g körsbärstomater
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1 msk olja
1 msk rödvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
65 g babyspenat
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2318 KJ / 553 kCal
Fett19 g
Salt2.3 g
Kolhydrater69 g
Protein19 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Varför ha med ett recept i veckomeny, som varken har fått högt betyg och inte är en komplett måltid?
Monica
2021-01-20Kändes inkomplett, som att det fattades något. Annars goda smaker.
Emma
2020-10-06Gott. En lättlagad och bra vardagsmåltid med lite guldkant.
Ulf
2020-08-12