Smashed sweet potatoes med syrlig bönsallad

7
3 Klimatsmart
Smashed sweet potatoes med syrlig bönsallad

Sötpotatis gör sig jättebra i ugnen, och här täcks de av prästost och ströbröd efter de mosats till lite, innan de åker in i ugnen! Detta lite söta och salta passar perfekt ihop med den syrliga bönsalladen som blandats med dijonsenap och rödvinsvinäger. En komplett middag helt enkelt!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2020

Smashed sweet potatoes med syrlig bönsallad

Ingredienser

4 portioner
1 kg
sötpotatis
2 msk
olja
-
salt
-
peppar
2 dl
riven prästost
1/2 dl
ströbröd
150 g
haricots verts

Bönsallad

2
förp stora kokta vita bönor (à 380 g)
250 g
körsbärstomater
1/2
påse salladslök (à 125 g)
1 msk
olja
1 msk
rödvinsvinäger
1 tsk
dijonsenap
65 g
babyspenat

För alla

Fri från laktos och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Krydda potatisen med timjan eller basilika.

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Emma

10/6/2020

Kändes inkomplett, som att det fattades något. Annars goda smaker.

Ulf

8/12/2020

Gott. En lättlagad och bra vardagsmåltid med lite guldkant.

Göran

8/10/2020

Absolut inte en ”komplett måltid”, lämnar en fadd smak av besvikelse och otillfredsställelse

Redaktionen ICAse

8/10/2020

Hej Göran! Tack för din feedback och tråkigt att höra att den här rätten inte föll dig i smaken. Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 2318 KJ / 553 kCal
Fett 19 g
Salt 2.3 g
Kolhydrater 69 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept