Kryddig chili med paprika och sötpotatis

10
5 Klimatsmart
Kryddig chili med paprika och sötpotatis

Laga en kryddig och mustig vego-chili med mycket grönsaker och vita bönor. Sötpotatisen och den röda paprikan bildar basen i chilin tillsammans med bönorna i tomatsås. Krydda med spiskummin och chilipulver och njut gärna chilin tillsammans med ett tortillabröd, riven ost och gräddfil.

Skriv ut
Kryddig chili med paprika och sötpotatis

Ingredienser

4 portioner
2
rödlökar
2
vitlöksklyftor
2
röda paprikor
4
stjälkar stjälkselleri
ca 500 g
sötpotatis
3 msk
olja
4 tsk
spiskummin
4 tsk
paprikapulver
2 tsk
chilipulver
5 dl
grönsaksbuljong (fond eller tärning och vatten)
2
förp vita bönor i tomatsås (à 415 g)
1 dl
chilisås
-
salt
-
peppar

Till servering

tortillabröd
riven ost
gräddfil

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut ost och gräddfil mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Camilla

2021-01-28

Lättlagat och riktigt gott

Susanna

2020-03-25

Jättegod!

Mimmi

2020-02-06

Gulay, det är nog meningen att doppa brödet i chiligrytan! Inte lägga det i som en wrap :)

Näringsvärde per portion

Energi 2983 KJ / 712 kCal
Fett 23 g
Salt 4 g
Kolhydrater 93 g
Protein 24 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept