Kryddig chili med paprika och sötpotatis

Laga en kryddig och mustig vego-chili med mycket grönsaker och vita bönor. Sötpotatisen och den röda paprikan bildar basen i chilin tillsammans med bönorna i tomatsås. Krydda med spiskummin och chilipulver och njut gärna chilin tillsammans med ett tortillabröd, riven ost och gräddfil.

Ingredienser
4 portioner
2 rödlökar
2 vitlöksklyftor
2 röda paprikor
4 stjälkar stjälkselleri
ca 500 g sötpotatis
3 msk olja
4 tsk spiskummin
4 tsk paprikapulver
2 tsk chilipulver
5 dl grönsaksbuljong (fond eller tärning och vatten)
2 förp vita bönor i tomatsås (à 415 g)
1 dl chilisås
salt
peppar
Till servering
tortillabröd
riven ost
gräddfil
Gör så här
00:10:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2983 KJ / 712 kCal
Fett23 g
Salt4 g
Kolhydrater93 g
Protein24 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
5 stLättlagat och riktigt gott
Camilla
Jättegod!
Susanna
Gulay, det är nog meningen att doppa brödet i chiligrytan! Inte lägga det i som en wrap :)
Mimmi
Vänta nu 4 tsk spiskummin ni skojar inte va? Spiskumminen kommer ta över allt. Brukar gilla många av er recept men denna är jag skeptisk.
Gulay
Hej Gulay! Kockarna har nu provlagat om receptet och det stämmer att det ska vara 4 tsk spiskummin. Man ska äta grytan som den är med tortillabrödet vid sidan av och toppa med riven ost och gräddfil. Hoppas du gillar grytan. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Är inte denna chili för såsig för lägga på en tortilla bröd och rulla? Både buljong 5 dl och 2 burkar bönors tomatsås.
Gulay