Bönpuckar med sötpotatis och ingefära

De flesta bönor, linser och även grönsaker och rotfrukter går att forma till vegetariska biffar, bollar, eller puckar som vi kallar dessa. Stora vita bönor och sötpotatis utgör basen i dessa mumsiga veganska bönpuckar, fint balanserat av citron och ingefära.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2016

Ingredienser
ca 20 biffar
200 g sötpotatis
2 förp kokta stora vita bönor (à ca 380 g)
1 msk finriven ingefära
1/2 msk finrivet citronskal
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 msk bakpulver
1/2 dl majsstärkelse
1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
rapsolja (till stekning)
Tillbehör
kålblad, salladsblad eller tortillabröd
Gör så här
00:00:00
00:00:00
Näringsberäkningen är per biff utan tillbehör.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi303 KJ / 73 kCal
Fett4 g
Salt0.4 g
Kolhydrater5 g
Protein3 g
Kommentarer
6 stVäldigt god smak som uppskattas av både små och stora. Enkelt att förbereda och tillaga, något mosiga i konsistensen men ingenting som stör oss!
Hanna
Gjorde dessa puckar idag! Så goda! Gjorde dubbel sats!
Monika
Hej! 73 kcal per portion står det, men hur mycket är en portion?
Julia
Supergoda!!! Både Ingefäran och citronsmaken kom fram perfekt
Lena
Ska bönspadet hällas av eller används det också?
Sofie
Hej Sofie! Ja, bönorna ska hällas av. Vi ber om ursäkt för att vi hade missat att skriva det. Nu är dock texten uppdaterad. Hoppas att du gillar bönpuckarna! Hälsningar Elina
ICA-köket
Kan ni länka till de andra recepten?
Gunilla
Hej Gunilla! Om du tittar på receptet i appen så kan man tyvärr inte se länkarna i dagsläget. Gå gärna in på receptet på ica.se så ser du alla länkar! Hälsningar Elina
ICA-köket