Blomkålspuré med mandelpotatis
Härligt len blomkålspuré med mandelpotatis, mjölk, smör och crème fraiche. Blomkålspurén passar utmärkt att servera till nyårsfestlig biffrad, kantarellfräs och rödvinssås med chili och kakao.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2006
Ingredienser
6 portioner
500 g mandelpotatis
1 blomkålshuvud (à ca 750 g)
1 l mjölk
1 tsk salt
1 dl crème fraiche
1 msk smör
salt och peppar
För alla
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör, laktosfri mjölkdryck och laktisfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut mjölk mot soja-, ris- eller havrebaserad dryck. Byt crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Tips
Blomkålspurén kan med fördel göras dagen före. Värm den försiktigt i kastrull med lite mjölk eller grädde alt lite kokspad. Rör om under tiden.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1090 KJ / 260 kCal
Fett13 g
Kommentarer