Blomkålspuré med mandelpotatis

5
0
Blomkålspuré med mandelpotatis

Härligt len blomkålspuré med mandelpotatis, mjölk, smör och crème fraiche. Blomkålspurén passar utmärkt att servera till nyårsfestlig biffrad, kantarellfräs och rödvinssås med chili och kakao.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2006

Blomkålspuré med mandelpotatis

Ingredienser

6 portioner
500 g mandelpotatis
1 blomkålshuvud (à ca 750 g)
1 l mjölk
1 tsk salt
1 dl crème fraiche
1 msk smör
salt och peppar

För alla

Gör laktosfri: välj laktosfritt smör, laktosfri mjölkdryck och laktisfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut mjölk mot soja-, ris- eller havrebaserad dryck. Byt crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Blomkålspurén kan med fördel göras dagen före. Värm den försiktigt i kastrull med lite mjölk eller grädde alt lite kokspad. Rör om under tiden.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1090 KJ / 260 kCal
Fett 13 g
Läs mer om näringsvärden