Blomkålspuré med mandelpotatis

Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
0
Blomkålspuré med mandelpotatis

Härligt len blomkålspuré med mandelpotatis, mjölk, smör och crème fraiche. Blomkålspurén passar utmärkt att servera till nyårsfestlig biffrad, kantarellfräs och rödvinssås med chili och kakao.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2006

Blomkålspuré med mandelpotatis

Ingredienser

6 portioner
500 g  mandelpotatis
1   blomkålshuvud (à ca 750 g)
1 l  mjölk
1 tsk  salt
1 dl  crème fraiche
1 msk  smör
salt och peppar

För alla

Gör laktosfri: välj laktosfritt smör, laktosfri mjölkdryck och laktisfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut mjölk mot soja-, ris- eller havrebaserad dryck. Byt crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Blomkålspurén kan med fördel göras dagen före. Värm den försiktigt i kastrull med lite mjölk eller grädde alt lite kokspad. Rör om under tiden.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1090 KJ / 260 kCal
Fett13 g

Testa liknande recept

Annas ingefärsbiffar med blomkålsmos
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Blomkålsdipp
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lyxig falukorv med jordärtskocka, blomkål och äpple
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Lök- och ölbräserad kotlett med blomkålsmos
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Äppel- och blomkålssallad
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt lax med blomkål och dillkräm
Betyg 4.5 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga