Blomkålspuré med mandelpotatis
![Blomkålspuré med mandelpotatis](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Härligt len blomkålspuré med mandelpotatis, mjölk, smör och crème fraiche. Blomkålspurén passar utmärkt att servera till nyårsfestlig biffrad, kantarellfräs och rödvinssås med chili och kakao.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2006
![Blomkålspuré med mandelpotatis](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Ingredienser
6 portioner
500 g mandelpotatis
1 blomkålshuvud (à ca 750 g)
1 l mjölk
1 tsk salt
1 dl crème fraiche
1 msk smör
salt och peppar
För alla
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör, laktosfri mjölkdryck och laktisfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut mjölk mot soja-, ris- eller havrebaserad dryck. Byt crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Tips
Blomkålspurén kan med fördel göras dagen före. Värm den försiktigt i kastrull med lite mjölk eller grädde alt lite kokspad. Rör om under tiden.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1090 KJ / 260 kCal
Fett13 g
Kommentarer