Kokt torsk med grönsaker och blomkålspuré

98
0
Kokt torsk med grönsaker och blomkålspuré

Barnmat ska smaka gott för att stimulera till matglädje! Här mixas torsken med morot och potatis för rätt konsistens och serveras vid sidan av, eller blandad med, den ganska lösa blomkålspurén. Purén är len i såväl smak som konsistens och går också utmärkt att servera som smakportion.

Kokt torsk med grönsaker och blomkålspuré

Ingredienser

4 portioner
1 stor morot (à ca 140 g)
1 stor potatis (à ca 100 g)
300 g blomkål
1 krm körvel
200 g torsk
4 msk osaltat margarin eller olja
1/2 dl mellanmjölk

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: Använd laktosfri mjölkdryck samt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkfritt margarin och byt ut mjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt eller avkoket från blomkålen.

Gör så här

Receptet är avsett för barn mellan 6-8 månader.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

98

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 843 KJ / 201 kCal
Fett 12.2 g
Kolhydrater 10.7 g
Protein 10.9 g
Läs mer om näringsvärden