Kokt torsk med grönsaker och blomkålspuré

Betyg 3.4 av 5.
98 personer har röstat
0
Kokt torsk med grönsaker och blomkålspuré

Barnmat ska smaka gott för att stimulera till matglädje! Här mixas torsken med morot och potatis för rätt konsistens och serveras vid sidan av, eller blandad med, den ganska lösa blomkålspurén. Purén är len i såväl smak som konsistens och går också utmärkt att servera som smakportion.

Kokt torsk med grönsaker och blomkålspuré

Ingredienser

4 portioner
1   stor morot (à ca 140 g)
1   stor potatis (à ca 100 g)
300 g  blomkål
1 krm  körvel
200 g  torsk
4 msk  osaltat margarin eller olja
1/2 dl  mellanmjölk

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: Använd laktosfri mjölkdryck samt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkfritt margarin och byt ut mjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt eller avkoket från blomkålen.

Gör så här

Receptet är avsett för barn mellan 6-8 månader.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
98 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi843 KJ / 201 kCal
Fett12.2 g
Kolhydrater10.7 g
Protein10.9 g

Testa liknande recept

Torsk med citron- och dragonsås, ris och morotspuré
Betyg 3.6 av 5.
90 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta med gräddig köttfärssås och broccolipuré
Betyg 3.4 av 5.
148 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lax med potatis- och palsternackspuré och syrlig purjosås
Betyg 3.3 av 5.
51 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hallonkräm
Betyg 2.6 av 5.
100 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Varm majs och kalkonröra
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lax med rotselleripuré
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga