Kokt torsk med grönsaker och blomkålspuré
Barnmat ska smaka gott för att stimulera till matglädje! Här mixas torsken med morot och potatis för rätt konsistens och serveras vid sidan av, eller blandad med, den ganska lösa blomkålspurén. Purén är len i såväl smak som konsistens och går också utmärkt att servera som smakportion.
Ingredienser
4 portioner
1 stor morot (à ca 140 g)
1 stor potatis (à ca 100 g)
300 g blomkål
1 krm körvel
200 g torsk
4 msk osaltat margarin eller olja
1/2 dl mellanmjölk
För alla
Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: Använd laktosfri mjölkdryck samt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkfritt margarin och byt ut mjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt eller avkoket från blomkålen.
Gör så här
Receptet är avsett för barn mellan 6-8 månader.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi843 KJ / 201 kCal
Fett12.2 g
Kolhydrater10.7 g
Protein10.9 g
Kommentarer