Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Kokt torsk med grönsaker och blomkålspuré

Barnmat ska smaka gott för att stimulera till matglädje! Här mixas torsken med morot och potatis för rätt konsistens och serveras vid sidan av, eller blandad med, den ganska lösa blomkålspurén. Purén är len i såväl smak som konsistens och går också utmärkt att servera som smakportion.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Receptet är avsett för barn mellan 6-8 månader.

 1. Skala morot och potatis, skölj och ansa blomkålen. Skär grönsakerna i mindre bitar.
 2. Lägg blomkålen i en kastrull och fyll på med vatten så att kålen är täckt. Koka under lock tills den är ordentligt mjuk, 10-15 minuter. Häll sedan av den.
 3. Lägg morots- och potatisbitarna tillsammans med körvel i en kastrull. Häll på vatten så att det täcker grönsakerna och koka under lock tills de är mjuka. Lägg då i torsken och låt den sjuda tills den är genomkokt.
 4. Lägg blomkålen i en mixer tillsammans med hälften av margarinet. Mixa helt slätt. Häll under tiden på mjölk, lite i taget, till önskad konsistens.
 5. Spara spadet från fisken och grönsakerna. Lägg fisken, moroten, potatisen, 2 msk av spadet (för 4 port) och resten av margarinet i en mixer eller en bunke. Mixa i mixern eller med mixerstav till slät konsistens. Späd eventuellt med mer spad.
 6. Servera den kokta torsken med blomkålspurén vid sidan av eller blanda ihop om ditt barn önskar en lösare konsistens på maten.
 7. Fördela resterande mat i tre portionsburkar och frys in.

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: Använd laktosfri mjölkdryck samt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkfritt margarin och byt ut mjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt eller avkoket från blomkålen.

Ingredienser

Portioner: 4
 • 1 stor morot (à ca 140 g)
 • 1 stor potatis (à ca 100 g)
 • 300 g blomkål
 • 1 krm körvel
 • 200 g torsk
 • 4 msk osaltat margarin eller olja
 • 1/2 dl mellanmjölk
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 843 kJ / 201 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer