Blomkålspuré med brynt basilikasmör och parmesan

Betyg 4.8 av 5.
12 personer har röstat
2
Blomkålspuré med brynt basilikasmör och parmesan

En puré på blomkål kanske inte ser så mycket ut för världen men är en höjdare. Med brynt basilikasmör, pinjenötter och parmesan så blir det en smakbomb. Den här blomkålspurén kan man servera som den är med bröd som en förrätt, men den också suverän som tillbehör till grillat kött, fisk, fågel.

Blomkålspuré med brynt basilikasmör och parmesan

Ingredienser

4 portioner
ca 500 g  blomkål
1 l  grönsaksbuljong
3 msk  crème fraiche
salt
svartpeppar
1   kruka basilika
50 g  smör
1 dl  pinjenötter
1 tsk  vitvinsvinäger
1 dl  flagad parmesan

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Riktigt god! Vi åt den med rostat bröd. Hela familjen gillade det. Nästa gång ska vi ha röran som tillbehör till krispig fisk eller grillad kyckling.

Therése

2024-03-15

Kanske en dum fråga men ska den serveras varm, ljummen eller rumstempererad?

Erik

2023-05-15

Hej Erik! Det är ingen dum fråga alls. Purén är godast som varm. Hälsningar Elina

Redaktionen

2023-05-16

Näringsvärde per portion

Energi1456 KJ / 348 kCal
Fett31 g
Salt2 g
Kolhydrater6 g
Protein10 g

Testa liknande recept

Blomkålspuré
Betyg 4.3 av 5.
27 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grönsaksbullar med majs- och blomkålskräm
Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kokt torsk med grönsaker och blomkålspuré
Betyg 3.4 av 5.
98 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Källarrökt skinka med blomkålspuré
Betyg 3.3 av 5.
30 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Blomkålspizza med grönkål, pesto och fikon
Betyg 4.5 av 5.
53 personer har röstat
Under 60 min att tillaga