Blomkålspuré med brynt basilikasmör och parmesan

7
0
Blomkålspuré med brynt basilikasmör och parmesan

En puré på blomkål kanske inte ser så mycket ut för världen men är en höjdare. Med brynt basilikasmör, pinjenötter och parmesan så blir det en smakbomb. Den här blomkålspurén kan man servera som den är med bröd som en förrätt, men den också suverän som tillbehör till grillat kött, fisk, fågel.

Skriv ut
Blomkålspuré med brynt basilikasmör och parmesan

Ingredienser

4 portioner
ca 500 g
blomkål
1 l
grönsaksbuljong
3 msk
crème fraiche
-
salt
-
svartpeppar
1
kruka basilika
50 g
smör
1 dl
pinjenötter
1 tsk
vitvinsvinäger
1 dl
flagad parmesanost

För alla

Kontrollera noga innehållet i grönsaksbuljongen.
Fri från gluten.
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Tips

Spara buljongen till t ex en soppa.

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1456 KJ / 348 kCal
Fett 31 g
Salt 2 g
Kolhydrater 6 g
Protein 10 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept