Blomkålspuré med brynt basilikasmör och parmesan
En puré på blomkål kanske inte ser så mycket ut för världen men är en höjdare. Med brynt basilikasmör, pinjenötter och parmesan så blir det en smakbomb. Den här blomkålspurén kan man servera som den är med bröd som en förrätt, men den också suverän som tillbehör till grillat kött, fisk, fågel.
Ingredienser
4 portioner
ca 500 g blomkål
1 l grönsaksbuljong
3 msk crème fraiche
salt
svartpeppar
1 kruka basilika
50 g smör
1 dl pinjenötter
1 tsk vitvinsvinäger
1 dl flagad parmesan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1456 KJ / 348 kCal
Fett31 g
Salt2 g
Kolhydrater6 g
Protein10 g
Kommentarer
Riktigt god! Vi åt den med rostat bröd. Hela familjen gillade det. Nästa gång ska vi ha röran som tillbehör till krispig fisk eller grillad kyckling.
Therése
2024-03-15Kanske en dum fråga men ska den serveras varm, ljummen eller rumstempererad?
Erik
2023-05-15Hej Erik! Det är ingen dum fråga alls. Purén är godast som varm. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-05-16