Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Blomkålspuré med brynt basilikasmör och parmesan

En puré på blomkål kanske inte ser så mycket ut för världen men är en höjdare. Med brynt basilikasmör, pinjenötter och parmesan så blir det en smakbomb. Den här blomkålspurén kan man servera som den är med bröd som en förrätt, men den också suverän som tillbehör till grillat kött, fisk, fågel.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skär blomkålen i små buketter. Koka blomkålen mjuk i grönsaksbuljongen. Häll av buljongen och ånga av blomkålen.
  2. Mixa blomkålen slät i en matberedare tillsammans med crème fraiche. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Hacka basilikan. Bryn smöret i en stekpanna tills det är brunt och börjar dofta nötter. Tillsätt pinjenötter, basilika och vinäger.
  4. Bred ut blomkålspurén på en tallrik. Rippla över brynt smör och toppa med parmesanost.

För alla

Kontrollera noga innehållet i grönsaksbuljongen.
Fri från gluten.
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Tips

Spara buljongen till t ex en soppa.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 500 g blomkål
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 3 msk crème fraiche
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 kruka basilika
  • 50 g smör
  • 1 dl pinjenötter
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 dl flagad parmesanost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1456 kJ / 348 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer