Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Lantbuljongbrässerade rotfrukter med blomkålskräm, brysselkål och nakenhavre

Ett härligt recept på lyxiga, brässerade rotfrukter med blomkålskräm, brysselkål och nakenhavre. Du gör enkelt en god kräm av blomkål och crème fraiche och serverar med de ljuvliga, lantbuljongbrässerade rotfrukterna!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala rotfrukterna och skär dem i grova bitar ca 4x4 cm.
  2. Koka upp buljongen och koka rotfrukterna mjuka på svag värme. Det ska finnas lite tuggmotstånd kvar.
  3. Tag bort bladen från blomkålen, skölj den noga och skär den i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet och låt stå en stund och ånga av.
  4. Blomkålskräm: Mixa blomkålen med crème fraiche till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.
  5. Koka nakenhavren enligt förpackningen. Spola dem i kallt vatten så att de svalnar. Smaka av med rapsolja och vinäger samt salt och peppar.
  6. Dela brysselkålen på mitten. Stek dem i smör så de får fin färg. Salta och peppra.
  7. Lägg upp allt på tallrikar och servera.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut nakenhavre mot glutenfri cous cous eller quinoa.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri creme fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g rotfrukter (morot, kålrot och rotselleri)
  • 2 msk buljong (lantbuljongpulver)
  • 6 dl vatten till buljongen
  • 100 g nakenhavre
  • 3 msk kallpressad rapsolja
  • 1/2 msk vinäger av god kvalitet
  • 400 g brysselkål
  • 1 msk smör
  • salt och peppar
Blomkålskräm
  • 500 g blomkål
  • 1 dl crème fraiche
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan