Lantbuljongbrässerade rotfrukter med blomkålskräm, brysselkål och nakenhavre

Ett härligt recept på lyxiga, brässerade rotfrukter med blomkålskräm, brysselkål och nakenhavre. Du gör enkelt en god kräm av blomkål och crème fraiche och serverar med de ljuvliga, lantbuljongbrässerade rotfrukterna!

Ingredienser
4 portioner
800 g rotfrukter (morot, kålrot och rotselleri)
2 msk buljong (lantbuljongpulver)
6 dl vatten till buljongen
100 g nakenhavre
3 msk kallpressad rapsolja
1/2 msk vinäger av god kvalitet
400 g brysselkål
1 msk smör
salt och peppar
Blomkålskräm
500 g blomkål
1 dl crème fraiche
salt och peppar
För alla
Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut nakenhavre mot glutenfri cous cous eller quinoa.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri creme fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut nakenhavre mot glutenfri cous cous eller quinoa.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri creme fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer