Lyxig falukorv med jordärtskocka, blomkål och äpple | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Lyxig falukorv med jordärtskocka, blomkål och äpple

Falukorv är en riktig klassiker som vi här lyxar till med läckra tillbehör. Servera de stekta falukorvskuberna tillsammans med en god, varm äppelsallad, krämig jordärtskockspuré, rostad blomkål och blomkålskräm.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på ugnen på 250°C.
  2. Rostad blomkål: Dela blomkålen i små buketter. Blanda med olja och salt på en plåt och rosta mitt i ugnen ca 20 minuter.
  3. Falukorv: Skär falukorven i kuber. Stek dem i smöret strax innan servering.
  4. Blomkålskräm: Skär blomkålen i mindre bitar. Koka dem försiktigt i saltat vatten tills de är mjuka. Häll av vattnet och mixa blomkålen till en slät kräm i en matberedare eller med stavmixer. Rör ner crème fraiche och smaka av med lite pressad citron och salt.
  5. Jordärtskockspuré: Skala och dela jordärtskockorna i mindre bitar. Koka dem försiktigt i saltat vatten tills de är mjuka. Häll av vattnet och mixa jordärtskockorna till en slät puré i en matberedare eller stavmixer. Rör ner crème fraiche och smaka av med salt.
  6. Varm äppelsallad: Ta försiktigt av de fina bladen på brysselkålen och lägg i en skål. Strimla brysselkålen. Hacka äpplet, skala och skär tunna skivor av jordärtskockan. Stek allt försiktigt i smör och råsocker, salta.
  7. Servera den stekta falukorven med äppelsallad, blomkålskräm, puré och rostad blomkål. Toppa med krasse.

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche. Välj laktosfritt smör eller olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre). Välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Receptet är inspirerat av Sveriges Mästerkock.

Ingredienser

Portioner: 4
Rostad blomkål
  • 1/2 blomkålshuvud
  • 1 msk olja
  • salt
Falukorv
  • 500 g falukorv
  • 1 msk smör
Blomkålskräm
  • 1/2 blomkålshuvud
  • 2 msk crème fraiche
  • 1/2 citron
  • salt
Jordärtskockspuré
  • 300 g jordärtskockor
  • 1 msk crème fraiche
  • salt
Varm äppelsallad
  • 100 g brysselkål
  • 1 äpple
  • 1 jordärtskocka
  • 1 tsk råsocker
  • 1 msk smör
  • salt
Garnering
  • rostad blomkål
  • krasse
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2222 kJ / 531 kCal