Lyxig falukorv med jordärtskocka, blomkål och äpple
Falukorv är en riktig klassiker som vi här lyxar till med läckra tillbehör. Servera de stekta falukorvskuberna tillsammans med en god, varm äppelsallad, krämig jordärtskockspuré, rostad blomkål och blomkålskräm.
Ingredienser
4 portioner
Rostad blomkål
1/2 blomkålshuvud
1 msk olja
salt
Falukorv
500 g falukorv
1 msk smör
Blomkålskräm
1/2 blomkålshuvud
2 msk crème fraiche
1/2 citron
salt
Jordärtskockspuré
300 g jordärtskockor
1 msk crème fraiche
salt
Varm äppelsallad
100 g brysselkål
1 äpple
1 jordärtskocka
1 tsk råsocker
1 msk smör
salt
Garnering
rostad blomkål
krasse
För alla
Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche. Välj laktosfritt smör eller olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre). Välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.
Receptet är inspirerat av Sveriges Mästerkock.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2222 KJ / 531 kCal
Fett33.7 g
Salt2.6 g
Kolhydrater32.9 g
Protein20.6 g
Kommentarer
Mycket pyssel men blev mycket gott.
Maria
2022-06-20Toppengott!
Sara
2021-08-30