Beer can chicken med coleslaw

5
0
Beer can chicken med coleslaw

Beer can chicken med coleslaw är en helgrillad kyckling som grillas över en burk öl för smak och saftighet. Både roligt och gott! Servera med en klassisk coleslaw på vitkål, morot, majonnäs och dijon. Grillad mango och färskpotatis är också gott till den grillade kycklingen.

Beer can chicken med coleslaw

Ingredienser

4 portioner
1 hel kyckling eller BBQ beer can chicken
1 tsk flingsalt med jod
1 krm peppar
1/2 dl bbq-sås
1 burk öl (à 33 cl)

Coleslaw

7 dl finstrimlad vitkål
1 stor morot
2 dl lätt crème fraiche
1/2 dl majonnäs
2 tsk dijonsenap
2 tsk rödvinsvinäger
1 tsk socker
flingsalt med jod
svartpeppar

Till servering

mango
färskpotatis

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på BBQ-såsen och majonnäsen.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Gör glutenfri: välj glutenfri öl.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3204 KJ / 767 kCal
Fett 30.2 g
Kolhydrater 65.9 g
Protein 50.1 g
Läs mer om näringsvärden