Beer can chicken BBQ
BBQ beer can chicken – saftig och smakrik! En hel kyckling träs på en ölburk och grillas på indirekt grill en dryg timme. Servera med grillade majskolvar och avokado.
Ingredienser
4 portioner
Kyckling
1 hel kyckling eller BBQ beer can chicken
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 - 2 dl bbq-sås hickory (se recept nedan under steg 1)
1 burk öl (à 33 cl)
Dressing
2 vitlöksklyftor
1 röd peppar
1 kruka persilja
2 msk vitvinsvinäger
1 msk citronsaft
2 msk strösocker
1/2 dl olivolja
Grönsaker
4 färska majskolvar
2 avokado
salt
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2248 KJ / 538 kCal
Fett25.2 g
Salt2.1 g
Kolhydrater25.2 g
Protein42.1 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Det går inte att misslyckas med beercan chicken. Tänk på att pensla på bbq sås med extra salt och peppar. 1 ggr /15 min. Samma sås med extra salt till majsen
Per-olof
2021-04-04Hela familjen är enig, HENRIC i föregående kommentar har förmodligen gjort fel. Detta blir svinbra om man har koll på tempen. Försök håll jämn temp i grillen mha ventilerna.
Alexander
2018-07-20Hela familjen är enig - detta var det smaklösaste och äckligaste de någonsin ätit. Min sambo drack dressingen istället (och kommenterade att den hade passat bra till fisk), och min son sade för första gången att något inte var gott. Jag vräkte på salt, och tryckte ner det. Grillad avokado är nog bland den värsta rätten sedan min bror åt nyckelpigor med grus på.
Henric
2018-06-17