UNDER 45 MIN | Medel

Baba ganoush och auberginröra

Ett härligt recept på Baba ganoush och auberginröra. Du gör röran av bland annat auberginer, vitlök, chili, mynta, spiskummin och tahini. Den smakrika röran passar utmärkt att servera med varmt pitabröd!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skär av stjälkänden på auberginerna, dela dem på längden och skär skåror i köttet. Lägg dem på en plåt med skalet nedåt och ringla över drygt hälften av olivoljan. Sätt plåten mitt i ugnen i ca 30 minuter.
  3. Skala och grovhacka vitlöken. Dela chilin på längden, kärna ur och grovhacka den. Plocka myntabladen.
  4. Gröp ur aubergineköttet med en sked, mixa aubergine med vitlök, chili, mynta, spiskummin och tahini. Rör eventuellt ner resten av oljan om röran är för fast.
  5. Smaksätt med salt, peppar och lite citronsaft. Servera med varmt pitabröd.

För alla

Tahini innehåller sesamfrö. Rätten är fri från laktos och ägg men innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: servera med mjölkfritt bröd.

Näringsberäkning inkl. bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 auberginer
  • 1 dl olivolja
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • 1 kruka mynta
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 msk tahini (sesampasta, kan uteslutas)
  • salt och peppar
  • 1 citron

Näringsvärde
Per portion

Energi 1471 kJ / 352 kCal