Lök- och koriandertopping | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Lök- och koriandertopping

Förstärk smaken ytterligare på Baba Ganoushen med en härlig lök- och koriandertopping. Du gör den snabbt och enkelt efter receptet och lägger toppingen på röran vid servering.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva rödlöken och schalottenlöken tunt.
  2. Blanda detta med olivolja och plockad koriander. Salta lätt.
  3. Lägg toppingen på Baba ganoush vid servering.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Skålen med lök- och koriandertopping kan dekoreras med torkade aubergineskal. Skär långa tunna skal av aubergine och torka i 150°C varm ugn tills de är hårda (ca 15 minuter). Strö ev lite flingsalt över.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rödlök
  • 2 schalottenlökar
  • 1 msk olivolja
  • 1 kruka koriander
  • salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 210 kJ / 50 kCal
Fett: 4 g
Läs mer om näringsvärden