Baba ganoush – Aubergineröra

Betyg 3.5 av 5.
150 personer har röstat
3
Baba ganoush – Aubergineröra

Ett härligt recept på baba ganoush, aubergineröra. Du gör röran av bland annat auberginer, vitlök och tahini. Den smakrika röran passar utmärkt att servera med varmt pitabröd, som dipp eller till falafel!

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2022

Baba ganoush – Aubergineröra

Ingredienser

4 portioner
2 auberginer (à ca 300 g)
4 msk ljus tahini
1 riven vitlöksklyfta
4 msk färskpressad citronjuice (4 msk motsvarar saften av ca 1 citron)
3/4 tsk salt

Till servering

olivolja
granatäppelkärnor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
150 personer har röstat

Kommentarer

Försiktig med citron. Min blev lite sur.

Isabelle

2024-02-04

Hur länge kan man spara babaganoush?

Sylvia

2022-07-14

Hej Sylvia! Den håller sig bra i kylen i ca 2-3 dagar. Titta, lukta och smaka för att avgöra hållbarheten. Hoppas att du gillar baba ganoushen! Hälsningar Elina

Redaktionen

2022-07-15

Jag har inte gjort den själv men blivit bjuden. Den var delikat till grillad kyckling! Måste pröva själv.

Britta

2019-07-18

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat utan olivolja och granatäppelkärnor till servering.
Energi531 KJ / 127 kCal
Fett8 g
Salt1 g
Kolhydrater6 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Baba ganouch- aubergindipp
Betyg 3.3 av 5.
49 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Klassisk baba ganoush
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Baba ganoush med pumpakärnor
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Aubergineröra med paprika
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Krämig baba ganouj- grillad aubergineröra
Betyg 4.2 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga