Baba ganoush – Aubergineröra
Ett härligt recept på baba ganoush, aubergineröra. Du gör röran av bland annat auberginer, vitlök och tahini. Den smakrika röran passar utmärkt att servera med varmt pitabröd, som dipp eller till falafel!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2022
Ingredienser
4 portioner
2 auberginer (à ca 300 g)
4 msk ljus tahini
1 riven vitlöksklyfta
4 msk färskpressad citronjuice (4 msk motsvarar saften av ca 1 citron)
3/4 tsk salt
Till servering
olivolja
granatäppelkärnor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan olivolja och granatäppelkärnor till servering.
Energi531 KJ / 127 kCal
Fett8 g
Salt1 g
Kolhydrater6 g
Protein6 g
Kommentarer
Försiktig med citron. Min blev lite sur.
Isabelle
2024-02-04Hur länge kan man spara babaganoush?
Sylvia
2022-07-14Hej Sylvia! Den håller sig bra i kylen i ca 2-3 dagar. Titta, lukta och smaka för att avgöra hållbarheten. Hoppas att du gillar baba ganoushen! Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-07-15Jag har inte gjort den själv men blivit bjuden. Den var delikat till grillad kyckling! Måste pröva själv.
Britta
2019-07-18