Baba ganoush – Aubergineröra

139
1
Baba ganoush – Aubergineröra

Ett härligt recept på baba ganoush, aubergineröra. Du gör röran av bland annat auberginer, vitlök och tahini. Den smakrika röran passar utmärkt att servera med varmt pitabröd, som dipp eller till falafel!

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2022

Baba ganoush – Aubergineröra

Ingredienser

4 portioner
2 auberginer (à ca 300 g)
4 msk ljus tahini
1 riven vitlöksklyfta
4 msk färskpressad citronjuice (4 msk motsvarar saften av ca 1 citron)
3/4 tsk salt

Till servering

olivolja
granatäppelkärnor

För alla

Fri från gluten, laktos,  mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat utan olivolja och granatäppelkärnor till servering.

Gör så här

Tips

Smaksätt baba ganoushen med chili och spiskummin. Tillaga gärna auberginerna på grillen så får de en rökigare smak.

Vad tyckte du om receptet?

139

Kommentar

Britta

2019-07-18

Jag har inte gjort den själv men blivit bjuden. Den var delikat till grillad kyckling! Måste pröva själv.

Näringsvärde per portion

Energi 531 KJ / 127 kCal
Fett 8 g
Salt 1 g
Kolhydrater 6 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden