Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Baba ganoush med pumpakärnor

En smakrik aubergineröra tack vare att både auberginerna, paprikan, vitlöken och tomaten bakas på grillen - en riktig umamibomb blir det. Den lilla extra kryddan som särskiljer denna är en touch av tapenad och pumpafrön som ger härligt tuggmotstånd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Picka auberginerna med en kniv eller provsticka och lägg dem i en grillform. Sätt grillformen på grillgallret och grilla indirekt under lock i ca 250˚C ca 30 minuter.
  2. Dela tomaten och krama ur kärnorna. Dela och kärna ur paprikan. Ta av locket på grillen och vänd på auberginerna. Lägg tomat, oskalad vitlök och paprika med skalet uppåt i grillformen och sätt på locket ytterligare ca 60 minuter.
  3. Låt svalna något och dra av skalet från paprikan och auberginerna. Skala vitlöksklyftorna.
  4. Hacka auberginerna, tomaten, och paprikan. Dela och gröp ur det mjuka av vitlöken. Blanda grönsakerna med tahini i en skål. Mosa auberginröran med en gaffel så den blir slät. Vänd ner pumpafrön, tapenade och persilja. Smaka av med salt och citronsaft.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

  • 3 auberginer
  • 1 tomat
  • 1/2 röd paprika
  • 2 vitlöksklyftor med skal
  • 1 1/2 dl tahini
  • 3 msk rostade pumpafrön
  • 3 msk tapenade
  • 1 dl grovhackad persilja
  • salt
  • 1 tsk färskpressad citronsaft
Lägg till i inköpslistan