Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Baba ganoush med mynta och chili

Visst kan du gilla baba ganousch mer än du redan gör. Testa bara den här friska varianten! Med finhackad silverlök, en av de mildaste i lökfamiljen, massa färsk mynta och chili blir det här en auberginedipp att spara i receptsamlingen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Picka auberginerna med en kniv eller provsticka och lägg dem i en grillform. Sätt grillformen på grillgallret och grilla indirekt under lock i ca 250˚C ca 30 minuter.
  2. Dela tomaten och krama ur kärnorna. Dela och kärna ur paprikan. Ta av locket på grillen och vänd på auberginerna. Lägg tomat, oskalad vitlök och paprika med skalet uppåt i grillformen och sätt på locket ytterligare ca 1 timme.
  3. Medan auberginerna ligger på grillen, skala och finhacka silverlöken. Kärna ur och finhacka chilin. Plocka av och strimla myntabladen 
  4. Låt paprikan och auberginerna svalna något och dra sedan av skalet. Skala vitlöksklyftorna.
  5. Hacka auberginerna, tomaten, och paprikan. Dela och gröp ur det mjuka av vitlöken. Blanda grönsakerna med tahini i en skål. Mosa auberginröran med en gaffel så den blir slät. Vänd ner mynta, silverlök och chili. Smaka av med salt och citronsaft.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 3 auberginer
  • 1 tomat
  • 1/2 röd paprika
  • 2 vitlöksklyftor med skal
  • 1 silverlök
  • 1 röd chili
  • 1 kruka mynta
  • 1 1/2 dl tahini
  • salt
  • 1 tsk färskpressad citronsaft
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?